|

Muharrem İnce: Muhalefet bu seçimde hüsrana uğrayacak

10:54 - 6/02/2024 Salı
AA

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce temaslarda bulunduğu Gaziantep'te basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde muhalefetin hüsrana uğrayacağını belirten İnce, CHP'yi eleştirdi.

"Siz Kızılay mısınız çeksenize vekilinizi"

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde CHP'yi, DEVA, Saadet ve Gelecek Partisi'ne verdiği vekiler üzerinden eleştiren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "80 küsür tane milletvekili verdiler. 39'u seçildi. Sonra ayrıldı kendileri grup kurdu. Bir milletvekili vefat etti grupları düştü. Tekrar bir CHP'li vekili verip grubu yeniden kurdular. CHP listelerinden seçilen milletvekillerinden birisi, Saadet Partisinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı oldu. İlk açıklaması 'İstanbul'un 5 yılı boşa geçmiştir' oldu. Siz Kızılay mısınız, çeksenize milletvekilini, düşsün grupları." ifadelerini kullandı.

"40 yıldır siyasetçiyim bu kadar iş bilmezlik görmedim"

Muhalefetin bu seçimde hüsrana uğrayacağını belirten İnce konuşmasına şöyle devam etti:

Siz nasıl bir ilişki içindesiniz, size bu siyaseti kim öğretti, niye kendinize işkence yaptırıyorsunuz? Hem sizin listenizden seçilecek hem size hakaret edecek hem yedek milletvekili vereceksiniz. Ben dünyanın hiçbir yerinden böyle siyaset görmedim. Bu siyaseti, bu kadar düşük düzeyde ilk kez görüyorum. 40 yıldır siyasetçiyim, bu kadar aymazlık, bu kadar iş bilmezlik görmedim. Muhalefet bu seçim hüsrana uğrayacak. Gördüklerimi söylüyorum, o kadar yanlış işler yapıyorlar ki şaşkınlıkla izliyorum.

#Muharrem İnce
#Memleket Partisi
#CHP
#yerel seçim
3 ay önce