|

Özgür Özel Türk ordusuna 'işgalci' diyen Pervin Chakar'ın elini gerekirse yeniden öpeceğini söyledi: Pervin Hanım onurumdur gururumdur

Hüseyin Berk
23:07 - 23/11/2023 Thursday
Güncelleme: 09:59 - 24/11/2023 Friday
Yeni Şafak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde, HDP'li Pervin Buldan ile birlikte İstanbul Kadıköy'de düzenlenen "Bir Opera Gecesi" dinletisine katılmış, Türk ordusunun çocukları öldürdüğünü iddia ederek Türkiye'ye 'işgalci' diyen Pervin Chakar'ın elini öpmüştü. Özel, kendisine yöneltilen eleştirilere ilişkin, "Atatürk'ün değerleri böyledir. Pervin Hanım'ın elini gerekirse yeniden öperim. Pervin Chakar onurumdur, gururumdur." diye konuştu. Özel, tepkileri 'ırkçılık' olarak niteledi.

CHP'nin Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde, HDP'li Pervin Buldan ile birlikte, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde yer alan Süreyya Opera Sahnesi'nde "Bir Opera Gecesi" dinletisine katılmıştı.

Özgür Özel Türkiye’yi işgalci gören Chakar’ın elini öpüp konserini dinledi

CHP Genel Başkanı Özel, Türk ordusunun çocukları öldürdüğünü iddia ederek Türkiye'ye 'işgalci' diyen Pervin Chakar'ın elini öpüp bu anları sosyal medya hesabından 'barış ve kardeşlik' notuyla paylaşmıştı.

Özel: Pervin Chakar onurumdur, gururumdur

Özel, kendisine yöneltilen eleştirilere ilişkin Sözcü TV canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Pervin Chakar'ın elini gerekirse yeniden öperim. Pervin Chakar onurumdur, gururumdur" diye konuştu.

"Atatürk'ün değerleri böyledir"

Özel konuya ilişkin şunları söyledi:

"Muhteşem bir dinletiydi. Çıktık, çiçek vereceğiz, çok da tasarladığım bir şey değildi, elini uzatınca, sanatçıya duyduğum saygıdan bir de Atatürk'ün, Cumhuriyet'in değerleri böyledir, bir sanatçıya ve sanatına duyduğum saygıdan nezaketle elini öptüm. Ben sanatçının elini öptüm. Hiç pişman değilim. Yarın olsa yine aynı eli öperim. Pervin Chakar çıkıp da orada savaş çığırtkanlığı yapsa ben salonu terk ederim. Pervin Chakar benim de onurum, gururumdur. Bu yapılan ırkçılıktır"
#Özgür Özel
#CHP
#Pervin Chakar
#Atatürk
6 months ago