|

Türkiye'nin birikimi 30 yaşında! Bakan Bolat: Yeni Şafak bir okul bir çınar olma fonksiyonunu başarıyla gösterdi

Semih Bozkuş
22:04 - 23/01/2024 Salı
Yeni Şafak

Türkiye'nin köklü medya kuruluşlarından Yeni Şafak, 30'uncu yaşını kutluyor. 28 Şubat cuntasına, vesayetçilere boyun eğmeyen Yeni Şafak, Türk gazeteciliğinde de öncü bir rol üstlendi. Nice badirelere göğüs gererek bugünlere ulaşan Yeni Şafak, 30'uncu yaşını düzenlenen program ile kutladı. Programa katılan ve açıklamada bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Yeni Şafak bir okul, bir çınar olma fonksiyonunu başarıyla göstermiştir. Yeni Şafak'ın 30 yıllık birikimi Türkiye'nin de hikayesidir." dedi.

Türkiye'nin birikimi Yeni Şafak 30 yaşında.

Daima hakikatleri haykıran; cuntacılara, vesayetçilere, darbecilere boyun eğmeyen Türkiye'nin köklü çınarlarından Yeni Şafak, düzenlenen program ile 30'uncu yaşını kutladı.

Rami Kütüphanesi'nde düzenlenen programa katılan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, burada önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Yeni Şafak'ın bir okul ve çınar olma fonksiyonunu başarıyla gösterdiğini ifade eden Bakan Bolat, Yeni Şafak'ın 30 yıllık birikimi Türkiye'nin de hikayesidir." dedi.

Bakan Bolat, başlıca şu açıklamalarda bulundu:

"Ocak 1995'te yayın hayatına başlayan Yeni Şafak şimdi 30'uncu yılını kutluyor. Yeni Şafak'ın 30 yıldır yayın hayatını başarıyla sürdürmesinin Türkiye'nin birikimi sıfatını kazanmasının yetiştirdiği efsane kadrolarının yayınlarıyla halkımızın, Türkiye'mizin, İslam dünyasının ve değerlerimiz için verdiği büyük mücadelenin haklı gururuyla Yeni Şafak bu akşam 30'uncu yılına ulaştı.

Hekimler Birliği Vakfı ile Ocak 1995'te Fatih'te bir apartman dairesinde yayın hayatına başlayan Yeni Şafak, çok kısa süre sonrasında Kış ailesi ve rahmetli Ahmet Şişman ile üç yıl daha yoluna devam etti. Mayıs 1998'ten bu yana da Albayrak ailesinin yönetiminde tam 26 yıldır Türkiye'nin birikimi olmaya devam ediyor. Ben de bu ocakta 23 yıl boyunca sizlerle beraber ülkem için, halkımız için, inancımız için bu kutlu mücadelenin bir neferi olmaya devam etti.

Ülkemizin 21 yıldaki güçlü silkiniş ve şahlanış döneminde Asya, Avrupa, Afrika, Balkanlar ve Orta Doğu'da rol model olmasıyla saygı görmesini hep beraber gördük ve yaşadık.

Yeni Şafak bir okul, bir çınar olma fonksiyonunu başarıyla göstermiştir. Yeni Şafak'ın 30 yıllık birikimi Türkiye'nin de hikayesidir.

Yeni Şafak iyilikten yana oldu, kötülüğü bertaraf etmeye çalıştı. Yeni Şafak, baskı ve zulüm dönemlerinde 28 Şubat'ın yıkıcı ortamında hürriyetin ve hakların sesi olarak, mazlumların sesi olarak, başka yerde yazmalarına müsaade edilmeyen kalemler için de fırtınalı denizlerde güvenilir liman olmuştur."

#Yeni Şafak
#Albayrak Medya
#Ticaret Bakanı
#Ömer Bolat
4 ay önce