|

Bilal Erdoğan Gazze yürüyüşlerine iftira atanlara tepki gösterdi: ‘Bunlar gazeteci değil İsrail’in etki ajanları’

Şefika Nur Çiftçi
18:27 - 29/12/2023 Cuma
Güncelleme: 20:09 - 29/12/2023 Cuma
Yeni Şafak

Terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 12 askerimiz ve üç aydır İsrail tarafından etnik temizliğe maruz kalan Gazzeliler için 2024 yılının ilk sabahı Galata Köprüsü’nde düzenlenecek eylemde Türkiye tek yürek olacak. ‘Şehitlerimize rahmet, Filistin’e destek, İsrail’e lanet’ sloganıyla on binlerce vatandaşın sokakları inletmesi ve teröre ‘Dur’ demesi bekleniyor. İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, söz konusu protestoya dair çağrıda bulunarak, Gazze yürüyüşlerine iftira atanlara da tepki gösterdi.

Yeni Şafak'a konuşan Erdoğan, İsrail'in Gazzelileri 84 gündür katlettiğini hatırlatarak,
“Gazze’de öldürülenlerin sayısı 20 bini geçti bunların çoğunun çocuk olduğunu biliyoruz. Sadece Gazze ile de sınırlı değil bu zulüm, Batı Şeria’da da hayatını kaybedenlerin sayısı 300’ü geçmiş durumda. Zulüm ve katliam sadece devlet terörü olarak kendini göstermiyor, aynı zamanda İsrail’in silahlandırdığı sivil işgalciler, yerleşimciler denilen sivil işgalciler de terör estiriyor. Avrupa’nın da en çok dikkatini çeken bu, İsrail’in devlet terörünü farkındalar ama göz yumdukları için bütün bir ikinci dünya savaşı sonrası kurdukları dünya sistemini çiğner şekilde tavırlarını sürdürüyorlar”
dedi.



"Uyumayacağız, haykıracağız ve terörü lanetleyeceğiz"


Bilal Erdoğan, İsrail’in Gazze’de soykırım uygulamaya başladığı 7 Ekim’den bugüne, Türkiye’nin tavrının net olduğunu ifade ederek, yakın zamanda PKK'lı teröristlerle çarpışarak şehit olan 12 askerimizi kaybettiğimizi söyledi ve başta şehitlerimiz olmak üzere Gazzeliler için de bu tarihi eylemin planlandığını anlattı. Erdoğan,
"Uyumayacağız, haykıracağız ve terörü lanetleyeceğiz"
ifadelerini kullandı.




Erdoğan’a; geçtiğimiz hafta Pazar günü Ankara’da ve İstanbul’da, on binlerce kişinin Pençe Kilit Harekat bölgesinde şehit olan 12 askerimiz ve Gazze için yollara döküldüğünü hatırlatarak, bazı medya mensupları tarafından söz konusu yürüyüşlerde 'şehitlerimizin anılmadığı ve PKK terör örgütünün lanetlenmediğinin' iddia edildiğini aktardık ve eyleme katılanların iftiraya uğramasına dair değerlendirmesini sorduk.


"Bunlar kendi insanından nefret eden insan müsveddeleri"


Bilal Erdoğan, söz konusu kişilerin bugüne kadar terörle mücadeleye destek vermediklerini söyleyerek,
“Bunları yapanlar gazeteci değil İsrail’in etki ajanları. Bunların medyada karşılık bulmaması gerekir. Bu kişilerin kendi kimlikleriyle ve kendi toplumlarıyla sorunu var. Bunlar kendi insanını sevmeyen insan müsveddeleri. Bu kadar kendi insanından nefret eden kişilerin, gazeteci olması ekran karşısına geçmesi hatta insanların onlarla gelip mülakat yapmasını ben kabul edilebilir bulmuyorum”
dedi.






#Bilal Erdoğan
#Gazze
#Filistin
#Şehit
#Terör
#İsrail
#PKK
#12 Şehit
#Galata Köprüsü
#1 Ocak
4 ay önce