|

Vladimir Zelenskiy kimdir? Zelenskiy kaç yaşında? Zelenskiy oyuncu muydu? Vladimir Zelenskiy'nin biyografisi

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimli mücadele devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin hayat hikayesi oldukça merak ediliyor. Vladimir Zelenskiy kim? Kaç yaşında? Biyografisi ve pek çok detay haberimizde...

12:15 - 26/02/2022 Cumartesi
Güncelleme: 12:15 - 26/02/2022 Cumartesi
Yeni Şafak
​Vladimir Zelenskiy
​Vladimir Zelenskiy

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş gündeme oturdu. Rusya Devlet Başkanı Putin'in verdiği emirle Rus ordusu Ukrayna topraklarına girdi. Aralarındaki mücadele sonrası devlet başkanlarının hayat hikayesi çok merak edildi.

Vladimir Zelenskiy kimdir?

Volodimir Oleksandroviç Zelenskiy 25 Ocak 1978’de Ukrayna'nın Krivoy Rog şehirinde doğmuştur. Zelenskiy hukuk mezunudur. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, senarist, oyuncu, komedyen ve yönetmenlik yapmıştır. 2019 yılında aday olduğu Ukrayna Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kalarak seçimi kazanmıştır.

Vladimir Zelenskiy oyuncu muydu?

Sovyetler Birliği'nden bu yana eğlence sektöründe, sorulara komik cevaplar veren komedi grubu yarışması olan "Neşeli ve Yetenekliler Kulübü"nde (KVN) komedyenlik kariyerine başladı. "Kvartal 95" ismini verdiği kendi grubu ile yarışmalara katılarak ve gösteriler düzenleyerek şöhreti yakalayan Zelenskiy, daha sonra hem Rusya hem de Ukrayna yapımı çeşitli dizi ve filmlerde rol aldı. Zelenskiy, Ukrayna'da bir televizyon kanalında 2015'te oynadığı "Halkın Hizmetkarı" isimli dizi ile sıradan bir öğretmen iken bir video sayesinde kısa sürede halk kahramanı olarak Ukrayna Devlet Başkanlığına gelen bir karakteri canlandırdı. Geçen yıl bu dizinden esinlenerek "Halkın Hizmetkarı" partisini kurup siyasete adım atan Zelenskiy, kısa sürede devlet başkanlığına adaylığını açıkladı.

'Devletimize sahip çıkacağız'


Ülkesini terk ettiğine ilişkin bilgileri yalanlayan Zelenskiy, "Ben buradayım ve silahlarımızı bırakmayacağız. Devletimize sahip çıkacağız. Çünkü silahımız hakikattir. Hakikatimiz de bu topraklar, ülke ve çocukların bizim olmasıdır. Tüm bunları koruyacağız." ifadelerini kullandı.

'Dünya liderleriyle anlaştım'


Vladimir Zelenskiy "Ukrayna’ya yeni yardımlar konusunda dünya liderleriyle anlaştım" ifadelerini kullandı.

  • Okul arkadaşı Yelena ile 2003'ten bu yana evli olan Zelenskiy, iki çocuk sahibi.

#​Vladimir Zelenskiy
#​Vladimir Zelenskiy kimdir?
#Zelenskiy kaç yaşında?
#Zelenskiy oyuncu muydu?
#​Vladimir Zelenskiy'nin biyografisi
#Ukrayna
#Rusya
#Putin
2 yıl önce