|

Sattığı sarmalar oğluna şifa oldu

Antalya’da yaşayan Özge Koptur, serebral palsi (beyin felci) hastası olan dört yaşındaki oğlu Mehmet Emir için kollarını sıvadı. Koptur, evde yaptığı sarma ve kurabiyeleri sosyal medya hesabı üzerinden satarak oğlunun tedavi masrafını karşılıyor.

Ayşe Mine Alioğlu
04:00 - 7/04/2019 Pazar
Güncelleme: 00:24 - 7/04/2019 Pazar
Yeni Şafak
Anne Özge Koptur, Emir’in adına açtığı ‘Mehmet Emir İçin’ İnstagram ve Twitter hesaplarında kendi ürettiklerini satıyor.
Anne Özge Koptur, Emir’in adına açtığı ‘Mehmet Emir İçin’ İnstagram ve Twitter hesaplarında kendi ürettiklerini satıyor.

Antalya’nın Murtapaşa ilçesinde yaşayan Özge Koptur, serebral palsi (beyin felci) hastası olan dört yaşındaki oğlu Mehmet Emir’e daha iyi bir hayat sunabilmek için kolları sıvadı. Çocuğuyla yakın ilgilenmek için çalışamayan Koptur, evde yaptığı sarma ve kurabiyeleri sosyal medya hesabı üzerinden satmaya başladı. Kısa sürede vatandaşlardan destek gören bu girişim sayesinde Koptur, oğlunun tedavi masraflarını karşılıyor.


OĞLUMA SIMSIKI SARILDIM

Zorlu bir süreçten geçtiklerini söyleyen anne Özge Koptur, “3 kızım var. Dört yıl önce de bir oğlum oldu. Emir prematüre doğdu. Bir ay küvözde kaldı. Taburcu olurken doktorlar bize kontrolleri tekrarlamamız gerektiğini söyledi. Emir, altı aylıkken serebral palsi teşhisi konuldu. Hem zihinsel hem de bedensel engelinin olduğunu söylediklerinde dünyam başıma yıkıldı. Nasıl baş edeceğimizi bilmiyorduk. Bir süre hayata küstüm, sonra oğluma sımsıkı sarıldım. Doktorlar tedaviyle iyileşebileceğini aksi halde ömür boyu yatalak kalabileceği konusunda uyardılar” dedi.

HER ŞEY MEHMET EMİR İÇİN

Tedavi masraflarının oldukça fazla olduğunu belirten Koptu, “Eşim emekli oldu. Yatalak babasına bakıyor. Evimiz kira. Kızlarımın biri liseye biri ortaokula gidiyor. Cihazlar, ilaçlar, tedaviler; devletin desteğiyle hepsini karşılamamız imkânsız. Bu yüzden ben de evde sarma ve kurabiye yapmaya başladım. Satışlarımın sonunda artık onu haftanın altı günü robot, duyu bütünleme seansı ve fizik tedaviye götürebiliyorum”

#​Antalya
#Özge Koptur
#Mehmet Emir
5 yıl önce