|
Ayranım budur yarısı sudur

Gaziantep maçını kazanmışsın, İstanbulspor maçı helalinden 3 puan, kardeşim Başakşehir’i de yeneceksin. Yeneceksin ama öyle iki haftadır görev verdin diye, çakma stoperle, sakat Abdulkadir Ömür’le, ikinci bölgenin tüm sorumluluğunu verdiğin Berat’la, hücum bölgesinde yalnız bırakılan Onuachu ile değil. Kenarda bir düzine oyuncun varken kalkıp inatla aynı oyunculara inisiyatif kullandırmadan, ‘ayranım budur, yarısı sudur’ demeyeceksin. Set savunması ile rakibi karşılayıp, ikinci bölgede direnç gücü düşük Abdulkadir Ömür ve Bakasetas gibi iki 10 numaradan oyunu iki yönlü oynamasını beklemek hayalcilikten başka bir şey olmaz.


Son iki haftadır rakip savunma tüm dikkatini Onuachu üzerinde yoğunlaştırırken kale alanında pozisyon alıp sonuç üreten Trezeguet’yi çizgiyi mahkum edip, tüm hücum organizasyonlarını Visca üzerinden yapmaya kalkarsan ve de hücum bölgesinde çoğalamazsan bunun adı kadro yetersizliğinin çaresizliği değil, üretkenlikten uzak olmaktır. Onuachu’yu adam adama markajla durdurmaya çalışan Ousseynou Ba’nın pozisyonunu görüp, Enis Destan’ı Onuachu’nun yanına değil de yerine koyuyorsan bunun anlaşılmasını bekleyemezsin.


Senin takımında Abdulkadir Ömür, Bakasetas, Visca, Trezeguet ve Onuachu gibi oyuncu eksiltecek, geçişleri çabuk yapabilecek yetenekte ve kapasitede oyuncular varken oyunu geriden başlatmak isteğiyle pas oyununda bu denli ısrarın amacı ne? Birde kaleci Uğurcan’dan liboro üretip, aklınca bir oyuncu fazla oynamaya çalışma uğraşı. Elinizde bir Uğurcan var, bırakın işine odaklansın ve işini yapsın. Ona da böylesine anlamı ve sonucu olmayan bir görev yükleyerek toplumun önüne atmayın.


Tamam, ilk iki için ümit yok, ama en azından bir seri yakalayarak lig üçüncülüğü için hedef koyabilirsin. Olmadı, en azından akıcı ve baskın oyunla camianın birliği ve dirliğini yeniden inşa edebilirsin.Gündüz başkan Ertuğrul Doğan’ın dediği sizin de maç sonu kabullendiğiniz, kontenjandan dolayı oyuncu satamadan oyuncu alamayacağına göre mevcut oyuncuları değersizleştirerek bunu nasıl başaracaksın? Sadece transfere yoğunlaşarak, mevcut oyuncuları farklı yerlerde oynatıp, sonuca endeksli değil de oyuna endeksli söylemlerle kafa yorarsan ve halen daha tekrarla oyunu geliştirmek için uğraş verirsen bu kısır döngü içinden çıkamazsın. Bu ısrar ve inadın sonuç getirmeyeceğini bile bile halen daha akordu bozuk kemanla konçerto çalma ısrarı nedir, anlamak mümkün değil. Zaten, camia senden konçerto çalmanı değil, kolbastı çalmanı istiyor. Senin anlayacağın milletin beklentisi skor üretmekten çok, akıcı ve akılcı oyun…

#Trabzonspor
#Süper Lig
#Başakşehir
4 ay önce
Ayranım budur yarısı sudur
Sosyal çürüme yazıları 5: Varlık vehmi cumhuriyeti
Orduyu yeniden kurmak
İran’da çifte kavrulmuş bayram!
Ne olacak bu anne babaların hali?
Efendimiz’in (sav) Zekâtı-2