|
Bu iddia desteklenir

Trabzonspor, hedeflediği kupa şampiyonluğunun yanı sıra gelecek sezonun planlamasını da erken bitirmek istiyor.

Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren bordo-mavililerde başkan Ertuğrul Doğan ile teknik direktör Abdullah Avcı, dün İstanbul’da Trabzon’dan gelen gazetecilerin de katılımı ile geniş kapsamlı bir basın toplantısı yaptı.

Açıklamaların ana temasını başkan Doğan tarafından değerlendirirsek; sayın başkanın sürdürülebilir bir ekonomik yapı ve kulübün borcunun bitirilmesine yönelik iddialı söylemleri toplantıya damga vurdu.

Abdullah Avcı ise, sahada kalmayı tercih ettiğini vurguladıktan sonra Trabzonspor Akademisi'nin işlevi ve oyuncu bazında kendi kendine yetecek bir takım oluşturmanın temellerinin atıldığını söyledi.

Her iki ismin de zamana ihtiyaç duyulan bu iddialarının gerçekleşmesi konusunda kararlı söylemleri inandırıcı olduğu kadar camiayı heyecanlandıracak nitelikteydi.

"Futbolda sürekli dile getirilen ahlak ve adaletten yoksun yapının içinde bunu nasıl başaracakları" yönündeki soruma ise başkan Doğan’ın, İstanbul’dan bağımsız Anadolu kulüplerini kucaklayacakları yeni bir yapının oluşacağı yönündeki cevabı, futbolun yeni bir yapılanmaya evrileceğinin de müjdecisiydi.

Camianın bütününden destek isteyen Başkan Ertuğrul Doğan’ın, “Borcu bitireceğim” iddiası, çıtayı yükselttiği gibi böyle bir desteği fazlası ile hak ettiğinin de göstergesiydi.

Borçsuz bir Trabzonspor’un camia bütünlüğünü de sağladığında neler yapabileceğini tahmin etmek zor değil.

Yaklaşık iki saat süren toplantının Trabzonspor’un bugünü ve geleceği adına en sevindirici tarafı da buydu.

Bu nedenledir ki ekonomik yapının sürdürülebilir bir hale getirilmesi şampiyonluklardan öte tarihi bir başarı olur ki bu başarı için çıkılan yolda desteği sonuna kadar hak ediyorlar...

#spor
#futbol
#Ali Kemal Yazıcı
15 gün önce
Bu iddia desteklenir
Turizm uğruna
Mermer atıklarının muhteşem geri dönüşümü
Tasarruf sandığı
ABD-Çin rekabetinde popülizm, korumacılık ve ulusal güvenlik
‘Şişman Kadın’ kim?