|
Fırtına sil baştan

Geçen sezonu oyun ve sonuç olarak önde bitirip mutlu sona ulaşan Trabzonspor, yeni bir maceranın mihenk taşında yenilenmiş kadrosu ile yeni bir maceraya atılıyor.

Dün geldiğimiz Budapeşte’de futbolun ayak izlerini takip etmenin dışında Ferençvaroş takımının genel durumunu inceleyelim dedik.

Yerel liginde kazanmayı alışkanlık haline getiren Macar ekibi, Avrupa’ya açıldığında yıllardır farklı bir kimliğe bürünürken, Budapeşte sokakları sıradan günlerini yaşıyor. Takımla şehir halkının bu denli tezat görüntüsü içinde son iki gündür Macaristan’a komşu, Avusturya ve Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinden maça ilgi gösteren Türklerin sayısı umudumuzu üst seviyelere taşıyan en önemli gösterge olarak önümüzde duruyor.

Yenilenmiş kadrosu ile oyuncu bütünlüğünü sağlayıp, bunu düşünce bütünlüğü ile perçinleyen Trabzonspor, şayet bugün bu özelliğini oyun bütünlüğü ile tamamlarsa hiç kuşku yok ki UEFA Avrupa Ligi grup maçlarına sonrasına umudu taşıyacak galibiyetle başlayacaktır.

Başta da belirttiğim gibi; Geçen sezon ki futbolcu portföyünü oyun anlayışı ile birlikte terk eden Trabzonspor, Teknik Direktör Abdullah Avcı’ya yeni oyuncularla, yeni formasyonu sağlam temeller üzerine oturtmak için zaman yetmeyecektir.

Alışılagelmiş oyun düzeninde topun kendisinde kalmasına dikkat edip, uzun toplarla hücum organizasyonları yapmanın yanı sıra pas bağlantısı yüksek bir oyun anlayışını sahaya süren Trabzonspor, belli ki birkaç hafta demeyeceğim ama birkaç maç oyun tekrarı yapacak ve bu tekrarlarla önce Süper Lig’e sonra da UEFA Avrupa Ligi’ne tutunmaya çalışacak.

Savunmanın sağında Dorukhan’ın sakatlanması ile alternatifsiz olan Trabzonspor için savunma güvenliği adına hamle oyuncusu her ne kadar dengeliyse de ikinci bölgede yaşanan oyuncu enflasyonu Avcı’nın karar aşamasında en tatlı sıkıntısı olarak dikkat çekiyor.

Abdülkadir Ömür’ün sağ kenar hücum bölgesine çekilmesinden sonra yeni transferlerle yoğunluk kazanan ikinci bölgede forma bekleyen bu bölgede 6 oyuncudan sadece üçüne forma verileceğinden yola çıkarsak rotasyonu hayata geçirecek takımlar arasında en avantajlı olarak Trabzonspor’u görebiliriz.

Hücum bölgesine sıra gelince, burada ki oyuncu ve oyun formasyonu çok daha can alıcı bir tabloyu beraberinde getiriyor. Kenarlarda oynayacak futbolcuların oyun formasyonuna uygun sırtı kaleye dönük futbolcu sıkıntısı çeken bu takım yeni santraforlarıyla önde yoğun baskı uygulayan anlayışa dönük oyunu da hayata geçirecektir.

Bu genel değerlendirmeden sonra dönelim Ferençvaroş maçına…

Trabzonspor sabırlı oynayacaktır.

Topun kendisinde kalmasına özen göstererek kenar organizasyonlarıyla sonuç üretecek pozisyon üretmeye çalışacaktır.

Yetmedi rakibin en önemli özelliği olan ikinci bölgede temaslı oyuna karşılık vererek direnç gösterecektir.

Çabuk hücumlarla maçın 70 dakikasını eritip sonrasında sonuç üretecek pozisyonlar arayacaktır.

Biraz değil, fazlasıyla ümitli olarak belirtmek iterim ki: kazanarak UEFA Avrupa Ligi’nde güven, Süper Lig’de umut tazeleyerek yeni bir başlangıç yapacaktır…

Fırtına uykudan uyanıp sil baştan yeniden başlayacak bir mücadeleyle varlığını yeniden ortaya koyacaktır.

#Trabzonspor
#UEFA
#Macarista
2 yıl önce
Fırtına sil baştan
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi
İğne ve çuvaldız…
İhracatta Türkiye
Hizmet sektöründeki enflasyon işleri zorlaştırıyor!
Tarihin sonu ve ABD üniversiteleri