|
Kulüp performansı mı takım performansı mı?

Lige bu şekilde verilen araya alışık olmadığımızdan bu uzun dönemde biraz saha dışına çıkıp kulüp üzerinden fotoğrafa bakalım. Geçen ay yapılan divan kurulu toplantısındaki borç izahında Trabzonspor’un kısa vadeli borçlar toplamı 1 Milyar 383 milyon 782 bin TL, uzun vadeli borçlar toplamı 1 milyar 538 milyon 906 bin TL.

Buna göre borçlar toplamı özetle 2 milyar 922 milyon 689 bin TL olarak önümüze geldi. Bordo Mavili kulübün denetleme kurulu tarafından incelenerek rapor haline getirilen ekonomik tablosunun detayları mali genel kurulda mutlaka ele alınacaktır. Çokta yoruma açık olmayan bu kesin rakamlardan yola çıkarsak; Yok döviz kuru, yok kısa veya uzun vadeli borç takvimi filan hikaye. Borç borçtur ve bu borç gerçeğiyle de Trabzonspor camiası yüzleşmelidir.

Şampiyonluk yaşanmasına rağmen, Şampiyonlar Ligi kapısından dönüş, UEFA Avrupa Ligi'ne katılamama ve ligde ki durumu bir kambur olarak bu kulübün sırtında dururken ara transfer dönemi için iştah kabartanlara birilerinin artık 'Dur' demesi gerekiyor.

Yukarda belirttiğim kısacık verilere dayanarak kulübün içinde bulunduğu zor durumla herkesin yüzleşmesi gerekiyor. Mevcut kadrosunda 14 yabancı futbolcu ile kotayı dolduran, boşluk bulunması halinde Perez’e öncülük tanıyacak olan transfer anlayışına bir de oyuncu gönderip, oyuncu almak yanlış anlayışı eklenirse bırakın borcu azaltmayı, zaten birçok bilinmeze doğru giden kulübü içinden çıkılamaz bir hale dönüştürür.

Yetkilisi, sorumlusu bu karanlık tablodan yola çıkarak el frenini çekmek zorunda. Trabzonspor’da hal böyle iken, rakiplerinde durum nasıl diye soracak olursanız o da onların sorunu diyerek geçiştirebiliriz fakat, Türk futbolunun sorunu asla Trabzonspor’un sorunu olamaz. Trabzonspor’un sorunu kendi sorunudur ve bu sorunda sadece Trabzonspor’u ilgilendirir. Bu tablodan yola çıkarsak ekonomik sorunu gidermek için genel kurullarda artık çözüm olmaktan çıktı. Yeni spor yasasının ivedilikle uygulamaya sokularak paralı başkan, paralı yönetici döneminin kapatılmasına karşı olanların sayısının küçümsenemeyecek kadar çok olması zaten konuyu özetlemeye yetiyor.

Kendi alt yapısından yetişen genç oyuncuların yanı sıra başka kulüplerden alınan ve hatırı sayılır paralar ödenen onlarca genci kuru yaprak gibi başka kulüplere savuran Trabzonspor’un, halen daha yabancı futbolcu arayışı ile ülke ülke gezmesini anlamak gerçekten zor. Şayet Trabzonspor’un genç oyuncularla vakit kaybedemeyeceğini iddia edenler varsa, bende diyorum ki ekonomik sıkıntılar nedeni ile tamamını genç oyuncular ile kurmak zorunda kalacağınız bir takım dönemi gelmeden ve vakit geçmeden koca arada en azından bir veya birkaç genç oyuncu ile geleceği karartmaktan kurtulun ve direnin. Transfer döneminde iştahı açılanlara izin vermeyin.

Trabzonspor enerjisini mevcudu koruyarak doğru planlama adına harcamalıdır. Bunun içinde Aralık ayından ötesi yok. Trabzonspor camiası kenetlenerek takım performansı için değil kulüp performansı için kafa yormalı. Saha içi bir şekilde dizayn olur ve yine yarışmanın içinde yer alınır.

Ama yarışacak bir kulüp olur mu onu bilemem…


#Süper Lig
#Trabzonspor
1 yıl önce
Kulüp performansı mı takım performansı mı?
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler