|
Malumun ilamı…

Ligdeki istikrarsız görüntüsünün yanı sıra Avrupa sahnesinde de hayal kırıklığı yaşayarak veresiye defteriyle baş başa kalan Trabzonspor için tarihinde görülmemiş bir sürecin fitili ateşlendi.

Başkalarını bilmem ama bana göre son gelişmeler malumun ilanı oldu.

Şöyle birkaç ay öncesine dönecek olursak.

18 Ocak tarihli yazımızda özetle; “Bugün içinde birçok sorunu barındırdığı zannedilen Trabzonspor’un aslında net olarak belirtmek gerekirse tek sorunu ekonomik. Böyle devam edip sorunu kendi içinde çözmeye çalışmaya kalkarsa bilmelidir ki; sorunu yaşatanlarla o sorunu çözmek mümkün olmaz” tespitinde bulunmuştuk.

Yetmedi. 1 Şubat tarihli yazımızda uyarıları tekrarlayıp, “Başkan ve yönetim kurulu istikrar adına ekonomik yapının durumunu en iyi bilen organ. Trabzonspor’un başlıca sorununun ekonomik olduğu yeni yeni seslendirilmeye başlandığı bir dönemde yeni macera aramak; bırakın takımı, kulübün performansını ve ekonomik yapısını içinden çıkılamaz bir hale dönüştürür. Sorun başta değil başka” şeklinde uyarmıştık.

Sonrasında yaşanan büyük afetin ardından birkaç hafta sporu rafa kaldırıp acılarımızla baş başa kaldık.

Yeniden futbola döndüğümüzde ise sadece saha performansı değil, kulüp performansının da duvara tosladığına şahit olduk.

Burada suçlu bulmak, sorumlu aramak sanırım kolaycılık olur.

Bizim görmeye ve anlatmaya çalıştığımız tablo bilanço olmaktan çıkmış adeta veresiye defterine dönüşmüştü.

Şimdi gelinen nokta da neler yapılabilir?

Doğal olarak yeni oluşacak yönetim kurulu mali sorunları giderecek yapıda ve kapasitede oluşacak.

Sportif başarıyı zaten ötelemiş bu kulübün vahim bir durumda olması ister istemez gönlü olsa da kasası yeterli olmayan insanları korkutuyor.

Haftalar önce belirttiğimiz gibi; sorunu bu sorunu yaşatanlarla çözemeyeceğinize göre hayal satmadan gerçeklerle yüzleşecek bir genel kurula gidilmeli.

Bu konuda antrenmanlı olan sayın Ahmet Ağaoğlu’nun gidişi belli ki camiada karşılık bulmadı. Büyük bir kesim sayın Ağaoğlu’nun krizi çözecek, sorunları giderecek yeni bir yönetim yapısıyla aday olmasından yana.

Kızgınlık kırgınlığa dönüşmeden sayın Ahmet Ağaoğlu’nun, camianın ilgisi karşısında mutlaka yeni bir durum değerlendirmesi yapacaktır.

Hepsi bir tarafa, 5 yılda bunca başarının altında imzası olan bir isim böyle bir ayrılığı hak etmiyor. Çünkü veresiye defteri ortaya geldiğinde kolaycılığı seçen kendisi olmadı…

Tam bu yazıyı göndereceğim sırada Ertuğrul Doğan başkan adaylığını açıkladı. Trabzonspor camiasına hayırlı olsun.

***

Sahaya gelince.

Ümraniyespor maçı bana göre gelecek sezonun planlamasına başlayan ve en önemlisi hedefsiz bırakılan anlayışın gölgesinde özellikle ilk yarıda çok iyi bir futbol ortaya koyuldu.

Ancak sonuç itibariyle de teknik direktör Abdullah Avcı da başkan Ahmet Ağaoğlu’nun ardından dün son noktayı koydu...

#Abdullah Avcı
#Ahmet Ağaoğlu
#Trabzonspor
#Ali Kemal Yazıcı
1 yıl önce
Malumun ilamı…
X’e kısıtlama an meselesi
Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti
Bir bu eksikti...
IBAN veren esnafın katli vacip mi?