|
Malzeme bol ama!

Adına merhum Süleyman Seba"nın isminin verildiği yeni sezonun hayırlı olmasını dileyeceğim de yine kuşkulu, yine karamsarım…

Kayseri Kadir Has Stadı"nda ligin ilk haftasındaki en yavan maçı izledik desek yeridir. Böylesine temposuz, heyecansız ve pozisyon zenginliği olmayan bir maç izledik ama bana göre maçın hakemi Ali Palabıyık iki takımın vasatı geçmeyen temposuna bile ulaşamadı. Mangane"nin Yusuf"un tandonuna attığı tekmeyi ve Constant"ın kaşının açılmasına neden olan dirseği es geçerken gösterdiği sarı kartlarla tribüne oynadı.

Kadrosundan 9 futbolcu gönderip 12 futbolcu alan ev sahibi Kayseri Erciyesspor ile yine kadrosundan 13 futbolcu gönderip 16 futbolcu alan Trabzonspor ligin ilk haftası olması nedeniyle oyun kurgusunu bir türlü ortaya koyamadı. İlk maçı olması nedeniyle normal olarak görünse de futbolcuların bireysel özelliklerini en azından futbola güzellik katma adına ön plana çıkabilirdi. Karşılıklı iki topun direkten dönmesi heyecan getirse de sonucu yansımadı.

Rostov maçlarının 8 numaralı futbolcusu Soner Aydoğdu"nun yerini formasıyla birlikte Mehmet Ekici"ye verdiği Trabzonspor"da atak zenginliğinin ısrarla sol kenardan yapılmaya çalışılması, takımın iskeletinin de bu kenara kaymasına neden oldu. Orta alanı kalabalık tutan Kayseri ekibi karşısında hızlı hücum yapamayan ve üçüncü bölgede çoğalamayan Trabzonspor, gol umutlarını duran toplarına bağlayınca ikinci yarıda önemli pozisyonlar yakalasa da kocaman ilk yarıda sonuç üretme adına tek bir organizasyon gerçekleştirilemedi.

İkinci yarıya Trabzonspor oyuncu değil ama oyun anlayışını değiştirerek başladı. Yusuf Erdoğan ile sol çizgide oynayan Constant"ın orta alanda organizatör olarak görev almasıyla ikinci yarıya etkin başlayan Trabzonspor, Deniz ile iki önemli pozisyondan sonuç alamadıktan sonra ilk yarıdaki alan savunmasına dönünce hücum etkinliğini sekteye uğrattı. Bordo-mavililer ısrarla sol kenardan geliştirmeye çalıştıkları atak mantalitesinden vazgeçip zaman zaman sağ kenardaki Zeki Yavru ile sonuç üretmeye çalıştığında daha etkin oldu. Benim Halilhodzic"e acizane tavsiyem geçen sezonun son hafta kasetlerinden Zeki Yavru"yu izlemesi!

Sonuç olarak Süper Lig"in kadro olarak en değişken iki takımının maçında pozisyon zenginliği de yoktu gol de. Bu denli futbolcu malzemesi bol olan iki takımın maçından gol çıkmamasını hadi doğal karşılayalım.

Bu maç için karşılayalım da Trabzonspor için değil. Milli maç arasından sonra Fenerbahçe maçı ile lig yeniden başlayacak. Bu demektir ki Trabzonspor"un önündeki iki haftadan başka şansı yok. Zirveye oynayacaksan iştahlı olmalısın.

10 yıl önce
Malzeme bol ama!
Siyasette yumuşama: Mümkün mü?
Genç kimdir?
Başkan Erdoğan soykırım davasının müdahili olarak ABD’ye gidecek mi?
Özgürlüğün otoriterliği karşısında Filistin taraftarı öğrenciler
Gazze ışığında üniversitenin misyonu