|
Varşova"yı ısıttık

Avrupa arenasında yenilmezlik sayısını 12 yaparak Galatasaray"ın rekorunu egale eden Trabzonspor, tarih yazmaya devam ediyor. İki gün boyunca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın maça geleceği haberlerinin dolaştığı Varşova"da haberin kamp yapılan oteli ulaşması Bordo Mavililerde farklı bir heyecan yarattı. Başbakan Erdoğan maça 87. Dakikada geldi ve maç sonu sevince ortak oldu.

Trabzon"da yazdan kalma bir günde oynadığı Elazığspor maçından iki gün sonra gittiği Polonya"nın başkenti Varşova"da eksi derecelerde seyreden hava sıcaklığı ile karşılaşan Trabzonspor, grupta puanı bırakın golü bulunmayan Legia Varşova karşısında oyuna alışılageldiği gibi temkinli başladı.

İlk yarıda her şey skor adına her ne kadar istenildiği gibi gittiyse de oyun olarak endişelerimizi giderecek boyutta değildi. Nitekim ev sahibi takımın son şansının bilincinde olan taraftarının maç boyunca muhteşem desteği ile oyunu başlama vuruşu ile birlikte Trabzonspor yarı alanına yıkan Polonya ekibi her ne kadar tribünleri heyecanlandırsa da Trabzonspor"un izin verdiği kadar oynadı.

İkinci yarıda Bamba"nın sakatlanıp çıkmasının hemen ardından ilk yarıda geçirdiği sakatlığı nükseden Onur"da yerini iki sezondur arkasından bekleyen Zeki"ye verince tribündeki rahatlığımız endişeye dönüşmedi değil. Bu zeki"ye güvensizlik değil savunmada oynayan oyuncuların arkalarında ki kaleciye güvenmesiyle ilintiliydi.

Varşova, Kosacki ve Kucharczyk"in kenarlardan getirip Dvalishvili ile gol arar diye beklerken Trabzonspor"un arkaya yaslanması sonucu önde sonuç üretme adına takımın neredeyse tamamını üçüncü bölgeye taşıdı.

İlk yarıda buna cevap veremeyen Bordo Mavili takım Bamba ve Onur"un çıkmasına rağmen rakibi ile taktiksel bir yarışın içine girdi. Sonuç üretme adına sadece Olcan ve Malouda ile değil, 60 dakikalık zaman diliminden sonra Colman ve Adrian ile de Henrique"yi beslemeye çalıştı.

11 yıl önce
Varşova"yı ısıttık
‘Mutlaka döneceğiz’ ya da Nekbe’dir yaramızın adı
O güne geri dönmek
‘İletişim aklı’
Bir sen bir ben bir de aile
Deprem gerçeği, ekonomi güvenliği ve TOBB Genel Kurulu’ndan yansıyanlar