|
İyi ki geldin
O kadar daralmıştı ki ruhumuz, iyi ki geldin Ya Şehri Ramazan.

Savrulmuş bir gemideyiz sanki. Dalgaların, akıntıların arasında hırpalanıyor bedenimiz. Tam alabora olacakken ruhumuz, iyi ki geldin Ya Şehri Ramazan.

Gecelerimizde yolumuzu aydınlatan Ay'ı, seherde iz sürdüğümüz Şimal Yıldızımızı kaybettik. Menzilimizden şaştığımız bir zamanda, iyi ki geldin Ya Şehri Ramazan.

Her yanımızdan hüzün aktı bu sıralar. Neye yanacağımızı, ne için ağlayacağımızı şaşırdık. Bir ümmet kendi ettiklerinin cezasını çekerken ve sadece geride duaları kalmışken, iyi ki geldin Ya Şehri Ramazan.

Okyanusun ortasında sürüklenen gemide, açlıktan ölümü bekleyen kardeşlerini görmezden gelen bir insanlığın utancı var yüzümüzde. Söyleyecek sözün bittiği, belki dualar, kararmış vicdanları yeşertir dediğimiz bir zamanda iyi ki geldin Ya Şehri Ramazan.

Mursi'yi ve arkadaşlarını asacaklarını açıkladı eli kanlı dikta rejimi. Kardeşlerimizden binlercesini öldürdü, on binlercesini yaraladı, sürgün etti eli kanlı diktatör, kimse ses çıkarmadı. Şimdi Mısır'ın seçilmiş evlatlarını asacak. Kolumuz kanadımız kırıldığı bu zamanda, iyi ki geldin Ya Şehri Ramazan.

Şaşkınız. Her yanda musibetin, zulmün, acının, feryadın yükseldiği, Müslüman olarak yaşamanın dayanılmaz bir zorluk olduğu zamanda, iyi ki geldin Ya Şehri Ramazan.

İyi ki geldin Ya Şehri Ramazan, ne kadar çok duaya ihtiyacımız vardı. Kubbelere; İslam dünyasının kurtuluşu için edilen dualar dolsun, her teravihte, “birbirinizle çekişmeyin yoksa gücünüz gider” ayeti okunsun diye, iyi ki geldin Ya Şehri Ramazan.

İyi ki geldin Ya Şehri Ramazan, dostun muhabbetini özlemişiz. İftar sofralarında ezanı beklerken, yağan rahmeti özlemişiz. Her teravihten sonra namazı kılmanın huzurunu özlemişiz. İyi ki geldin Ya Şehri Ramazan.

Şehrin gecelerinde, bir cami avlusunda, bir kahve masasında, deniz kenarında, evin balkonunda, bahçesinde, gökten yağan bereketin, huzurun, sükunun görünmeyen rahmetiyle beslenirken, elde tespih, içten bir “Elhamdülillah” demeyi çok özlemişiz,
iyi ki geldin Ya Şehri Ramazan.

Gönlümüzün coşkusu, neşvesi gitmişti. Gözümüzde pınarlar kurumuştu. Dilimiz lal, ses vermez olmuştu. İyi ki geldin Ya Şehri Ramazan, Rahim olan Allah'ın bereketini getirdin, canlandırdın bizi.

Bir cami çıkışında, bir iftar sofrasında, bir sahur sonrasında dostun sarılan kollarını, gülen yüzünü ve “çok şükür Müslüman kardeşlerim var” dedirten sıcak sevgisini hissetmeye başladık yeniden, iyi ki geldin Ya Şehri Ramazan.

İyi ki geldin Ya Şehri Ramazan, aşkı hatırladık.

İyi ki geldin Ya Şehri Ramazan, maşuku bulduk.

İyi ki geldin Ya Şehri Ramazan, infak etmeyi, iyilik yapmayı, yardım etmeyi hatırladık.

İyi ki geldin Ya Şehri Ramazan, Müslüman olmanın ne büyük nimet olduğunu bir daha anladık.

İyi geldin Ya Şehri Ramazan, Ümmetin dertlerine derman olacak dua gecelerini getirdin.

İyi geldin Ya Şehri Ramazan, kendimize geldik.
#ramazan
#mursi
#müslüman
9 yıl önce
İyi ki geldin
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi
İğne ve çuvaldız…
İhracatta Türkiye
Hizmet sektöründeki enflasyon işleri zorlaştırıyor!
Tarihin sonu ve ABD üniversiteleri