|
Aç tavuklar hayal âleminde…

Yine iş başındalar… Bir ara işi
Kılıçdaroğlu’nu
,
Sayın Cumhurbaşkanı’nın
30 puan önünde göstermeye kadar vardırmışlardı. Hüsnükuruntuda çığır açan ve “En az yüzde 65 alır” diyen bir iki tanesini hariç tutsak da Kılıçdaroğlu’nun yüzde 60’ın üzerinde oy alacağını iddia edenlerin sayısı hiç de az değildi…
Bu tür ‘
masa başı araştırma
’ sonuçlarını yayınlamanın hiçbir işe yaramadığını,
seçmen davranışının
araştırmalara bakarak hop diye, zırt diye, pat diye değişmeyeceğini görenlerin sayısı bir hayli armasına rağmen, alıcısı hâlâ var ki, yasa dışı bahisçilerin bile itibar etmeyeceği sonuçlar üzerinden tartışmaları yine piyasaya sürüyorlar.
Son rakamlar araştırma şirketi
Metropoll’den
gelmiş. Aralık ayında
Türkiye
genelinde ve
İstanbul’da
“Bu pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz” diye sormuşlar… Elde edilen rakamları da
14 Mayıs
seçimi sonuçlarıyla karşılaştırmışlar.
Buna göre İstanbul’da durum şöyleymiş…
Cumhur İttifakı
: Yüzde
32,8
CHP
ve iş birliği yapacağı tahmin edilen ‘İlkesiz Birlik Cephesi’:
Yüzde 42,5
… Gelelim kararsızlar, protestocular ve cevap vermeyenlere… Bunların da toplamı
yüzde 22,6
… Bilindiği üzere hüsnükuruntucular, bu son rakamın da olduğu gibi ‘CHP ve iş birlikçilerine’ ekleneceğini öngörüyorlar. Yani, Merdan Bey’in tahmini burada bir kez daha doğrulanıyor:
Yüzde 65,1
. İmamoğlu’nun ceketini koysalar alacak. Hani aç tavuk kendini arpa ambarında sanır misalı…
Türkiye geneli için de durum pek farklı değil. Cumhur İttifakı:
Yüzde 32,2
… CHP ve ‘iş birlikçileri’nin oranı ise eklemelerle birlikte
yüzde 61,1…

Bu tür muhteşem(!) araştırmalara dayanarak Cumhur İttifakı’nın ve hükûmetin meşruiyetini kaybettiğini iddia etseler hiç şaşmam…

Bir kez daha yanıldıkları ve burun üstü çakılacakları kesin de, yine de AK Parti üst yönetimi ve kadrolarının, Cumhurbaşkanı’nın işaret ettiği gibi, rehavete kapılma şanslarının olmadığının altını ne kadar sık çizsek yeridir.

Ben, şahsen son seçim sonuçlarını virgülüne kadar bilen
Areda Survey
ile
GENAR’ın
araştırmalarını bekliyorum…

Günün sözü
“Errare humanum est. Perseverare autum diabolicum. – Yanılmak insanlara mahsustur, onu tekrarlamak ise şeytana”

Latince deyiş

Gözümüze takılanlar…

* Yöneticilerin yakından ilgilenmesi gerektiğine inandığımız bir çalışma Üsküdar Üniversitesi ve Method Research Company iş birliğinde yayınlandı; “İşyerinde Yalnızlık Araştırması”… Buna göre; her 100 çalışandan 10’u kedini işyerinde “yalnız” hissediyormuş; yüzde 24’ü ise “ara sıra yalnız hissettiğini” belirtmiş. İş yerinde yalnızlığın sebepleri olarak, ekip arkadaşları (yüzde 74), şirket (yüzde 22) ve yönetici (yüzde 13) kaynaklı nedenler belirtilmiş (Meryem Agan, İletişim Ofisi). Bu sorunu aşmak için önerilerimizi merak edenler Z Raporu dergimizin Ocak sayısında bulabilirler.

* Shell, yol emniyeti alanında farkındalık uyandırmak için düzenlediği “Yol Emniyeti Konferansı”nın 14.’sünü “Hedef Sıfırı Başarıyoruz Çünkü Önemsiyoruz” temasıyla hayata geçirmiş. Firmanın açıklamalarına göre; 2023’ün ilk 11 ayında 500 bini aşkın kaza yaşanmış. “İnsan hayatını ve sağlığını tehdit eden, çevreye ve ekonomiye zarar veren bu kazaları ‘önemseme’ kültürü ile aşabileceğimizi biliyoruz” diyen Shell & Turcas CEO’su Emre Turanlı, trafikte %100 emniyet için gerekli bilgi ve donanıma sahip olduklarını belirtmiş. Bu tür iletişim faaliyetleri, ‘konu yönetimi’ başlığı altında ele alınır. İstikrarın son derece önemli olduğu bu başlık, itibarı korumak, yükseltmek ve krizlere karşı koruma kalkanını güçlendirmek bağlamında önemlidir. (Gizem Çimen, Unite)

* Ülkemizin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşlarından, 160 yıllık Darüşşafaka Cemiyeti, kurumsal yönetim ilkelerine uyum notunu 10 üzerinden 9,80’e yükseltmiş. On bir yıldır notunu düzenli olarak artıran Darüşşafaka Cemiyeti, sivil toplum alanında en yüksek nota sahip kuruluş olmuş. Cemiyet’in bu alandaki performansı Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş. tarafından açıklanan 2023 yılı raporuyla tespit edilmiş. Değerlendirme; Pay Sahipleri, Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık, Menfaat Sahipleri ile Yönetim Kurulu başlıkları altındaki 302 kriterin analiziyle hazırlanmış. Darüşşafaka’nın “şeffaflık”, “hesap verebilirlik” ve “sürdürülebilirlik” ilkeleri doğrultusunda yürüttüğü proje ve çalışmalarla notunu artırdığı açıklanmış. (Erhan Tosun)

* Sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi alanında anlamlı bir çalışma gözümüze takıldı… Bonna Porselen, Bilecik Millî Eğitim Müdürlüğü ve Pazaryeri Halk Eğitim Merkezi ile yaptığı iş birliğiyle, kırılmış tabakların Japon Kintsugi sanatıyla geri dönüştürülmesine katkı sağlıyormuş. İmzalanan protokolle, seramiklerin kırılmış yerlerini altın, gümüş veya platin ile karıştırılmış toz reçineyle onararak, tekrar kullanılabilir hâle getiren geleneksel Japon sanatı Kintsugi’nin öğrenilmesi ve uygulanması için eğitim programları düzenlenecekmiş. (Melike Köşker)

#Siyaset
#Politika
#Ali Saydam
5 ay önce
Aç tavuklar hayal âleminde…
6’lı masada 300 bin dolar alan döviz fırsatçısı lider Kılıçdaroğlu mu; para kaynağı yasal mı?
Kolonyalizm, oryantalizm ve Avrupa’nın taşralaştırılması
Kuraklık ve Backster etkisi
Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nin kamu personeline yansıması (2)
Kafayı çizen adam