|
Burak Yılmaz ve insani duygusallık!

Bir topluluğun, bir kentin, bir camianın enerjisinin üç-beş günlük sürede nasıl alındığına, nasıl tüketildiğine şahit olduk… Öyle ki; bıraktık maçları, artık ligin oynanıp oynanmadığını da unuttuk. Bordo-mavili camianın dilinde varsa yoksa Burak Yılmaz’ın alacağı. Anlayacağınız diğer kulüpler Milli arayı çalışmakla geçirirken Trabzonspor, Burak Yılmaz ile geçirdi. Kısacası son bir haftadır Trabzonspor camiasını da aşarak futbolun tüm kesimleri Burak Yılmaz ile yatıp kalkmaya başladı.

Rakamı da, süreci de herkes bildiği için yazıp sütun zayi etmek istemiyorum. Burak’ın maaş alacağı için yaptığı başvuruya yorum getirmeyeceğim. Haklıdır. Ama bu hak ediş içinde bir rakam var ki, “Sinek küçük ama mide bulandırır” cinsinden…

Her puana 12 bin 500 bin Euro…

Trabzonspor’un kazandığı, Burak Yılmaz’ın 7 dakikasına katkı vermediği 7 puandan talep ettiği 87 bin 500 Euro…

Gelelim ikinci konuya. Transferin bitmesine yarım saat kala Twitter’da paylaştığı yazıda, “Beşiktaş’a teklifinden dolayı teşekkür ederim. Fakat ben Trabzonspor’u tercih ediyorum.” dedi. Peki arkadaş, adama sormazlar mı? “Sen Trabzonspor’un sözleşmeli futbolcusuyken, Trabzonspor’u tercih etmen neyin nesi?”

Yetmedi doktorların oynamasında sakınca görmesine rağmen “Hazırım” deyip, sanki maç gidiyormuş ve ona ihtiyaç varmış gibi kendisini skor 3-1 Trabzonspor lehineyken Sivasspor maçının 61. Dakikasında sahaya atması ve sonrasında zorluk derecesinin yüksek olması beklenen Galatasaray maçında kadroda olmaması.

Ameliyat olduğunda aranmamasına sitem etmesi insanı bir duygusallık. Nasıl maaş alacağının peşine düştüğünde hak vermişsem, bu alınganlığı göstermesine de hak veriyorum. Fakat insani duygusallık gösterirken Ünal Karaman’a da o gözle ve yürekle bakmaması gerekirdi. Benim içinde geçerli olan insani duyarlılık ve duygusallık. Çünkü bizi bilen bilir ki futbolcunun, kulübün akçeli işleriyle işimiz olmaz. Ama dedik ya insani duygusallık…

Kendi deyişiyle ameliyat olmuş, kulüpten kimse aramamış hatta Ünal Karaman bile. Aslında Ünal Karaman, herkes için belki kimse olabilir ama Burak Yılmaz için olmamalıydı. Çünkü, benim şahit olduğumun çok daha fazlasını bilen Burak Yılmaz’ın, Eskişehir’den alınmasında, Yattara’nın yerine oynatılmasında, kendisine değer verilme noktasında hep Ünal Karaman vardı ve bana göre Ünal Karaman bunu hak etmedi!

Benim bildiklerim bunlar…

Hani her fırsatta diyor ya “Herkes her şeyi biliyor” diye..

Biz sadece Galatasaray’a giderken Trabzonspor’dan alacaklarını bıraktığını, bir önceki dönem alacaklarını konu yapmadığını biliyoruz.

Bende diyorum ki; Burak Yılmaz kardeşim çık her şeyi açıkla eteğindeki taşları dök, ya da sus! Çünkü sen yönetimle çatıştığını zannederken Trabzonspor ile çatışıyorsun…

Kişiler ve tribün için değil, seni bu yerlere getiren Trabzonspor ve insanlar için biraz olsun duygusallıktan vazgeçtik insani duyarlılık göster.

#Trabzonspor
#Burak yılmaz
6 yıl önce
default-profile-img
Burak Yılmaz ve insani duygusallık!
‘Beşikten mezara kadar ilim’
Sarhoştum, hatırlamıyorum
Suçlu kim?
Vergi artışı yerine yapılacaklar
Gazze’deki soykırıma ‘istisnaî’ kılıflar..