|
Hezimetin faturası!

Evirmeden, çevirmeden maçın girişinde net olarak yazabilirim ki bu hezimetin sorumlusu, ne sahada oynayamayanlar, ne de saha kenarındaki teknik heyettir. Bu hezimetin tek sorumlusu futbolcu ve teknik adamları yalnızlığa itip, krizi bırakın çözmeyi, yönetemeyen yönetimdir.

Bu konuyu hafta içine bırakıp maça dönersek; moral-motivasyonu Burak Yılmaz kriziyle erozyona uğramış, bırakın sahiplenmeyi, yalnızlığa itilmiş Ünal Karaman ve yardımcıları Trabzonspor’u her ne kadar galibiyete kurguladıysa da ilk yarıda yenen iki golün şoku atlatılmadan başlanılan ikinci yarının hemen başında kendileri adına maçı sonlandırdı.

Maçın ilk 10 dakikasında Boutaib, Ahmed, Adem ve Aleksic ile topu öne taşıyan ve atakları şekillendiren ev sahibi ekip, Guilherme’nin arkadan gelen bu oyunculara alan açma gayreti Trabzonspor savunmasında ciddi anlamda kademe hatalarının yapılmasına neden oldu ve bordo-mavili takım ilk golü de böyle bir anlaşmazlık sonucunda yedi. Trabzonspor ise sadece topu sağ kenardan kale alanına taşıdı, yüksek ve parelel toplarla kale alanında gol aradı.

Sosa ve Abdulkadir Ömür’ün, Rodellaga’yı desteklediği Trabzonspor’da, iki stoper Toure ve Hosseini her ne kadar Onazi’nin defansif oyunuyla desteklense de bu iki stoperin bırakın oyuna katkısını bir birine katkısı olmadı. İlk golde de zaten Onazi’nin kısa pası akıllarını başlarından aldı.

Geriye düşene kadar pas yüzdesini yüksek tutarak enerji tasarrufuna gitmeye çalışan Trabzonspor’da alan kaydetmesi, adam eksiltmesi beklenen Abdulkadir Ömür’ün rakip kale alanında kaybolması bordo-mavili takımın hem hücum zenginliğine, hem de girebileceği pozisyonlara sekte vurdu. Bunlar yetmiyormuş gibi oyunu sadece sağ kenardan geliştirdiği ataklarla yönlendirmeye çalışıp Olcay ve Pereria ile sonuç üretme gayreti de son vuruşlardaki talihsizlikler nedeniyle sonuca dönüşmedi.

Başta da belirttiğim gibi bu maçın ne teknik analizi yapılır ne de oyunu yorumlanır.

Trabzonspor’un futbolcuya dayalı düzeni değiştirilemedikten ve buna cesaret edilemedikten sonra para cezasıyla sorunu çözmeye çalışması hayalcilik olur.

#Trabzonspor
#Hezimet
5 yıl önce
Hezimetin faturası!
“Rahmet/cennet kapıları açılır..” (1)
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü