|
Üzülüyorsan doğru yoldasın

Fenerbahçe ile deplasmanda 38 bin taraftarının önünde oynuyorsun ve bırak mağlup olmayı, son saniye golüyle galibiyeti kaçırınca üzülüyorsan doğru yoldasın demektir.

Oyuna kendi evindeymişçesine önde oynamaya çalışan Trabzonspor, galibiyeti ne kadar istediğini daha ilk dakika dolmadan Hugo Rodallega’nın Harun’da kalan şutuyla gösterdi. Buna ev sahibi ekip ise ancak 23.dakikada Mehmet Topal ile karşılık verdi. Savunma güvenliğini adam ve alan paylaşımı ile doğru orantılı yapan Trabzonspor, rakibin kenarlardan getirdiği toplarda özellikle ilk yarıda sıkıntı yaşamadı. Öne geçene kadar özellikle kaptan Sosa’nın orta alanda ki organizatörlüğüyle pas bağlantılarını doğru yapıp, Abdulkadir Ömür ile zaman zaman Abdulkadir Parmak ile hücum geçişlerini doğru yapan Bordo Mavili takım, böyle bir organizasyonun sonucunda da aradığı golü buldu.

Pas yüzdesi yüksek olan Trabzonspor, öne geçtikten sonra oyunun boyunu uzatma gafletine düşüp, uzun toplarla farkı yakalamak isteyince bu Fenerbahçe’nin işine yaradı ve Sarı Lacivertli takım özellikle ikinci yarıda sonuç üretecek pozisyonlara girdi. Valbuena ve Elif Elmaz hamleleri Trabzonspor’da adam paylaşımında sıkıntı yaratsa da kaleci Uğurcan’ın yerinde müdahaleleri skoru son saniyeye kadar korudu. Bu maçın son saniyeleri İstanbul’da oynanan Beşiktaş maçında ki kader ile aynıydı.

Fenerbahçe yaptığı değişikliklerle oyunu hareketlendirirken, Trabzonspor’da yapılan değişiklikler Bordo Mavili takımın sahadan galibiyetle ayrılmasına yetmedi.

Trabzonsporlu futbolcular, Fenerbahçe taraftarının takımları aleyhine döndüğü dakikalarda baskı yiyip, ardından da son saniyede gelen taktiğe, organizasyona ve planlamaya bağlı olmayan golle galibiyeti kaçırmanın üzüntüsünü yaşarken, bu oyundan sanırım ki ders çıkartacaklardır.

Savunma ile ikinci bölge arasında sahanın en iyisi Sosa ile Abdulkadir Parmak’ın yalnız kalması, NKaweme’nin çizgiye mahkum kalıp üçüncü bölgede etkin olamaması, Rodallega’ya yakın olması beklenen Yusuf Yazıcı’nın takım savunmasına katkı vermek için fazla alan kat etmesi, Abdulkadir Ömür’ün geçişlerde yalnız kalması ilk etapta görünen eksiklikler olsa da çıkanların yerine giren oyuncuların en azından skoru tutmak adına katkı verememesi üzüntüyü yaşatan skorun gelmesinde en önemli etkilerdi.

Trabzonspor’un karşısında Fenerbahçe ne yaptı sorusuna en güzel cevap sanırım ki Salih’in atılmasından sonra oyunlarında değişiklik olmamasıydı. Çünkü Fenerbahçe ancak Trabzonspor’un izin verdiği kadar oynadı ve bunun sonucunda da öylesine bir golle puanı kurtardı.

Sonuç olarak Trabzonspor, 5 haftalık galibiyet serisini sürdürmek için çıktığı Kadıköy’de sadece 2 puan bıraktı. Fakat sanırım ki anlayış, kadro ve düşünce yapısı olarak çok kazanımları olmuştur.

Maçın hakemi Cüneyt Çakır’a gelince demek ki isteyince oluyormuş!

Önce yönetmeyi düşündü ve düşündüğünü de doğru yaptı. Ne zaman ki tribünler kendisine tepki gösterince maçın uzatma dakikalarında içinde ki eyyam canavarı yeniden ortaya çıktı…

#Trabzonspor
#Fenerbahçe
#Süper Lig
5 years ago
Üzülüyorsan doğru yoldasın
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler