|
Batalla sonrası

Bursaspor için son zamanların en önemli konusu doğal olarak Batalla"ydı. Çünkü Arjantinli yeşil-beyazlılar için saha içinde en büyük silah, oyun lideri ve hücum silahıydı. Pinto"yu bile zaman zaman etkili bir golcüye dönüştürebilen bir isim sonuçta Arjantinli.

"Alex öncesi ve sonrası Fenerbahçe" süreci bu zamanlarda "Batalla ve sonrası Bursa" gibi görülecek bir süre. Çünkü takımın hücum anahtarı, saha içi lideri Batalla artık yok. Arjantinli"nin bu takım için önemi çok büyüktü.

Batalla"nın yokluğunda Bursaspor Şamil, Beluschi ve Ferhat; yani savaşçı ama üretemeyen bir orta sahayla çıktı karşılaşmaya. Elazığspor maçı deplasmanda da olsa uygun bir rakipti yeşil-beyazlılar için. Bordo-beyazlılar hücum gücü çok sınırlı, özgüvenini kaybetmiş bir takım; gol atmasan da puan alıp kaçırman görece kolay.

Bursaspor"un Batalla olmadan ve etkisiz eleman Pinto"yla üretebilecekleri çok sınırlıydı. İbrahim Kaş"ın lüzümsuz yaptırdığı penaltı acil çıkış yolu oldu. Sonrasındaki doğal Elazığ baskısı ve beraberlik golü beklenebilirdi. Daha sonra yeşil-beyazlılar ender silahlarından Beluschi"nin şut gücüyle ulaştı sonuca.

Bir ikram penaltı, bir uzaktan şut Bursaspor"un üç puan almasına yetti. Çünkü rakip ligin zayıflarından Elazığspor"du. Şampiyonluk yaşamış, hedefi hep üst taraflar olan yeşil-beyazlılar için bu futbol yeterli olmaz. Şu anki görüntüde Ocak ayı takviyesi şart. Çünkü, dün sonuca yansımasa da Batalla"nın yokluğu Bursaspor"u özellikle hücum anlamında olumsuz etkileyecek gibi.

10 yıl önce
Batalla sonrası
Çözülen dünyâda irâdenin hâl-i pürmelâli
Siyasette yumuşama: Mümkün mü?
Genç kimdir?
Başkan Erdoğan soykırım davasının müdahili olarak ABD’ye gidecek mi?
Özgürlüğün otoriterliği karşısında Filistin taraftarı öğrenciler