|
Carson"ın hediyesi

Bursaspor"un son haftalarda oturan oyun yapısında yükselen bek ve kanat performanslarının önemli seviyede katkısı olmuştu. Takımın savunmasının daha üst düzeye çıkması, yeşil-beyazlıların haftalardır zor gol yiyen bir takıma dönüşmesinde kanattaki isimlerin defansif katkısının rolü büyüktü. Bekler ve kanatlar, hatta hemen hemen takımın tümü vasatın altına düşmese de bireysel sakarlıklar sonucun ortaya çıkmasında başrol oynadı.

Bursaspor, dün maçı kaybedecek bir oyun oynamadı, iyi giden maçı Scott Carson"ın rakibe hediye ettiği gol değiştirdi. Gol atmayı düşünürken kalede yenen golün etkisinden çabuk çıkan Bursaspor tekrar dengeyi kurduktan sonra, oyunun da kontrolünü elinde tuttu. Gaziantep, geçen hafta ummadığı anda aldığı Beşiktaş"tan çaldığı puana, bu haftada benzer bir üç puan ekledi. Attıkları iki gol de belli bir atak gelişiminin sonucu değildi ama bu gollerin getirdiği sonuç onların bundan sonrası için çok daha rahat olmalarını sağlayacak.

Scott Carson"ın bu takıma kaybettirdiği puanlar ilk de değil, muhtemelen son da olmayacak. Yeşil-beyazlıların iyi bir yedek kalecisi olsaydı ligdeki durumları da çok farklı olabilirdi. Kalede en kısa zamanda bir değişikliğe ihtiyaç var.

Gaziantep için kazanılan üç puan ne kadar önemliyse, Bursaspor için de en az onun kadar önemliydi. Son haftalarda çıkış yapan ve zirveye yaklaşan yeşil-beyazlılar bu maçtan alınacak üç puanla ciddi bir zirve adayı olabilirdi. Gaziantep her ne kadar zor bir deplasman olsa da, bu maçtan en az bir puan alınabilirdi. Carson, skoru ve oyun akışını bir kez daha takımı adına olumsuz bir yönde değiştirdi.

11 yıl önce
Carson"ın hediyesi
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi
İğne ve çuvaldız…
İhracatta Türkiye
Hizmet sektöründeki enflasyon işleri zorlaştırıyor!
Tarihin sonu ve ABD üniversiteleri