|
Sonuç çok normal

Galatasaray''a golü çok erken bulması iyi gelmedi; takım beklenenden önce öne geçince, Kayseri''nin son haftalardaki durumunun da etkisiyle, maçı erkenden kazanmış gibi futbol oynamaya başladı. Galatasaray''ın dün ilk yarıdaki vasat futbolunun başlıca sebebi orta sahada Culio, Mustafa Sarp ve Aydın''ın ne hücumda ne savunmada etkili olamamasıydı. Sabri, Aydın ve Mustafa Sarp''tan oluşan Galatasaray sağ kanadı, ilk yarı boyunca adeta boş gibiydi.

Kayseri''de kötü giden şeyler, eksiklere rağmen biraz düzelmiş gibiydi. Hücumda Ziani, Troisi ve Amrabat oldukça etkili oldular. Zapata''dan beklenecek bir hata sonucu, golü de buldular. Özellikle Ziani''nin hem kumaşı, hem hırslı yapısıyla çok önemli bir futbolcu. Maçta dikkat çekici bir nokta; Kayseri yedek kalecisinin duruş, oyun konsantrasyonu ve kaleci meziyetleri açısından, Galatasaray''ın yabancı kalecisinden çok daha kaliteli bir görüntüsü vardı. Zapata, vasatın çok altında bir kaleci, hiçbir katkısı yok, hatası çok.

Golden sonra da oyun dengede devam etti. Kayseri, son haftalardaki kötü gidişine rağmen asla kolay bir rakip olmayacağını gösterdi, öne geçecek pozisyonlar da yakaladı. Aslında dünkü maç iki denk takımın lig mücadelesi gibiydi. Bazen Kayseri, bazen Galatasaray etkili oldu, beraberlik çok normal sonuç yani. Bu cümle Galatasaray kadro kalitesinin asıl rakiplerinden ne kadar geride olduğunun kanıtı. Yeni sezonda direk oynayacak 5-6, kadroyu zenginleştirecek 10-12 oyuncu alınması lazım. Milli takım seviyesine çıkmış isimleri geri kazanıp, takıma ismiyle değil gerçek anlamda katkı yapacak isimlerle takviye etmek lazım.

Bülent Ünder''den bu maçlarda, gençlerden daha çok faydalanmasını, ya da onları denemesini beklerdim. Seneye bu takımda olması çok zor görünen, hatta fiziken burda olsa da, kafaca çoktan gitmiş olan Neill''i sahaya sürmesine anlam veremedim. Anıl, Emre Çolak gibi gençlerin sahada olması, kendilerini gösterme şansı yakalamaları gerekirdi.

Insua, Galatasaray''da kalmayı hak ediyor. Ondan daha iyi bir hücum beki bulmak, bu şartlarda çok zor. Çünkü transfer önceliğinde, defansın solu maliyet açısından daha arkada düşünülecektir. O kadar önemli isimlere ihtiyaç varki, Insua''nın iyisini bulmak çok zor olur.

Bu maçta Galatasaray''dan beklenenin azını, Kayseri''den de beklenenden fazlasını gördük. Manisa maçıyla beraber düzelen morallerin, hem oyun hem de skor olarak sahaya yanısması gerekirdi. Kayseri''de büyük düşüşüne burada son verdi. Yani, Galatasaray bu sezon bir kez daha, düşenin dostu, cankurtaranı oldu.

13 yıl önce
Sonuç çok normal
Ve Türkiye ABD’ye yanlışından dönme fırsatı sağladı
Neden Şimdi?
Tevhid risalesi yazan Milli Eğitim Bakanı
Bir Başka Mesele: Kadın ve erkeğin ince ayarları bozuldu
Omelas’ı bırakıp gitmeyenler..