|
Hakkıyla Şampiyon

Baskının yüksek olduğu anlarda tecrübe en önemli etken halini alıyor. Galatasaray kadrosu yaşını almış ama bir çoğu şampiyonluk yarışını tecrübe etmemiş isimlerden oluşuyor. Böyle bir maçta konsantrasyon eksikliği ihtimali olamaz. Önemli olan konsantre olunan şeyin ne kadar büyük olduğunu anlayınca ortaya çıkan baskıyla baş edebilmek. Sarı-kırmızılıların yıldızları dahil böyle final maçlarını çok deneyimleşmiş futbolcular değil.

Dün ilk yarıda sarı-kırmızılıların üstündeki tutukluğun sebebi de buydu. Yarışta önde olmanın yükselttiği baskıda ayakta kalan ya da ayakları titremeyen tek isim en tecrübeli olan Muslera’ydı. Özellikle beklentilerin yüksel olduğu Feghouli, Belhanda ve Rodrigues gibi isimler sınıfta kaldı. Uruguaylı kaleci, ilk devrede arkadaşlarına ayak uydursaydı Galatasaray için çok kötü senaryolar meydana gelebilirdi. Göztepe, muhteşem bir performans gösteren taraftarının hakkını verdi ve iyi mücadele etti. Mücadelenin yanında rahatlık da pozitif bir futbol ortaya çıkardı. Bu pozitifik Galatasaray’ın çok kez korkulu anlar yaşamasına sebep oldu. Selçuk İnan, belki yüksek formunda değil ama sahada bulunması tüm takımı rahatlatabilecek bir etken olurdu.

Devre arası soyunma odasında konuşulanlar Galatasaraylı futbolcuları biraz daha kendine getirmiş gibiydi. Maçı domine edemese de yere daha sağlam bastıkları söylenebilirdi. Hedefsiz Göztepe’nin temposunun ilerleyen dakikalarda düşmesi olağandı ve öyle de oldu. Gomis’in kazandırdığı ve gole çevirdiği penaltı, şampiyonun Galatasaray olduğunu ilan eden goldü.

Göztepe karşısında sıkıntılı anlar yaşasa da Galatasaray hak ettiği şampiyonluğu İzmir’de almasını bildi. Bu zafer, kulübün de fazlasıyla ihtiyaç duyduğu bir anda geldi. İçinde çok fazla hikaye barındıran bu şampiyonluk önümüzdeki günlerde detaylı bir şekilde değerlendirilir. Şu an sarı-kırmızılılar için sevinme vakti, tebrikler Galatasaray’a tüm gönül verenlere...

#Galatasaray
#Şampiyon
6 yıl önce
Hakkıyla Şampiyon
Sözün bittiği yerdeyiz!
Katil yakalansa "sebep" kaçıyor…
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…