|
İştah açılınca

Fenerbahçe için saha içinde yeni dönem Phillip Cocu’nun gidişiyle başladı. Cocu’nun kulüple ve futbolcu kadrosuyla doku uyuşmazlığı hem Hollandalı’nın vücut dilinden hem de takımın sahadaki performansından net bir şekilde belli oluyordu. Cocu’nun gidişi bile futbolcuların silkinmesine ve yeni bir başlangıç yapmasına yol açtı. Cocu sonrası Erwin Koeman en kısa zamanda sonuca ve daha iyi bir oyuna ulaşmak adına akıllı hamleler yaptı. En azından unutulan Valbuena’yı kullanmaya başladı. Cocu’nun sol kanadı İsmail Köybaşı-Hasan Ali ikilisine teslim ettiği maçları hatırlıyoruz. Doğru isimlerle doğru diziliş sarı-lacivertlileri zaten yukarılara taşıyacak skorları getirir. Koeman da bunu yapıyor ve sonucunu şu ana kadar almış durumda.

Dün, doğru strateji ve sarı-lacivertli futbolcuların iştahı ilk dakikadan itibaren maçın rengini belli etti. Fenerbahçe ilk devrede sezonun en iyi futbolunu oynadı şüphesiz. Isla mecburiyetten merkez orta sahadaydı, ancak takımın iyi oyunu onun da futbolunu yükseltti. Frey yetenekleri sınırlı bir oyuncu. Ancak ikili forvet dizlişinde top rakipteyken orta sahayı beşlemesi Alanyaspor’u kilitleyen etkendi. Koeman, Valbuena’nın geldiğinden bu yana beraber çalıştığı üçüncü teknik adam. Kulübeyle ilk defa iletişimi düzgün kurmuş, saha içinde de özgürlüğünü kazanmış gibi görünüyor. Oyunda kaldığı sürece isteği ve futbolu onu kullanmayı bilenin ne kadar fayda sağlayabileceğinin kanıtıydı. Valbuena ilk yarıdaki skorun ve hücumdaki üretken oyunun mimarıydı.

Fenerbahçe ilk yarıda oyunun hakimi sonucun sahibiydi ama sarı-lacivertliler için ikinci devre çok sıkıntılı geçti. Aytemiz Alanyaspor, Fenerbahçe üstünde neredeyse kesintisiz bir baskı oluşturdu. Takıma olumlu dokunuşlar yapan Koeman ikinci devrede sınıfta kaldı. Hollandalı çalıştırıcı, takımını rahatlatacak hamleleri yapamadı. Aytemiz Alanyaspor golü bulsa ikinci devre sancılı bir oyun ve sonuç ortaya çıkabilirdi.

#​Fenerbahçe
5 yıl önce
İştah açılınca
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’