|
Müthiş başlangıç

Yüksek konsantrasyon ve tempolu başlangıç böyle maçlarda iç saha avantajını kullanmanın en kısa yollarından ikisi. Bu sezon şu ana kadar pek göremesek de Fatih Terim Galatasaray’ının planı da sonuca hızlı ulaşmaktır. Sarı kırmızılıların dünkü hedefi de rakip dolu ve motive Türk Telekom Stadyumu’nun atmosferine alışmadan skoru elde etmekti. Fatih Hoca’nın çıkardığı 11 de bu amaca yönelikti. Rodrigues’in erken golü Şampiyonlar Ligi’ne mükemmel bir başlangıç oldu. Şaşkın rakip ve yükselen moraller Galatasaray’ı ilk 25 dakika tek hakim kıldı. Ancak Lokomotiv kabuğundan çıkınca işler değişti. Orta saha özellikli Emre Akbaba’nın sağ kanatta oynaması golü ararken faydalı bir tercihti. Ancak Lokomotiv baskı kurmaya başlayınca karşı tehdit oluşturabilecek bir oyuna da engeldi. Galatasaray yediği baskı süresince karşı atak tehdidi oluşturamayınca Lokomotiv’in baskısı daha sürekli ve tehlikeli bir hal aldı. Kura şansı tamam ama Şampiyonlar Ligi seviyesinde kolay maçın olmayacağını da unutmamak lazım. Rakip, Rusya şampiyonu Lokomotiv Moskova özellikle duran toplardan önemli pozisyonlar üretti.

Belhanda-Onyekuru değişikliği, Emre’nin merkeze geçişiyle beraber hem daha dinamik ve hem de daha tehditkar bir savunma takımı meydana getirebilir derken Galatasaray topu tekrar ayağına almayı başardı. Oyun ilk bölümdeki görüntüye tekrar büründü. Eren’in golü kendisi ve takımı adına hem bu maç özelinde hem de sezonun geri kalanı için çok önemli bir gol attı. Bu maçta üç puanı müjdeledi, kendisi de uzun süre önce kaybettiği özgüvenini geri kazandı. Unutmamak lazım; bu takımın tek 9 numarası en azından Ocak ayına kadar Eren.

Şampiyonlar Ligi’ne üç puanla başlamak her şeyden önemliydi. Oyunun belli bölümlerinde düşüş gösterse de, iyi futbolla yapmak ilk iki mücadelesinde üç puandan fazla anlam içeriyor. Galatasaray kendini tarttı, belki beklenenden de iyi sonuç aldı. Bu maç Schalke ve Porto’ya da önemli mesajlar iletti.

#Galatasaray
#Lokomotiv Moskova
6 yıl önce
default-profile-img
Müthiş başlangıç
“Hive mollaları Türkiye ile ilgili her şeyi yüceltmekteler”
‘Beşikten mezara kadar ilim’
Sarhoştum, hatırlamıyorum
Suçlu kim?
Vergi artışı yerine yapılacaklar