|
Trabzon'da fırtına görülmüyor

Trabzonspor bu sezon özellikle kendi evinde daha etkili olacağını beklediğimiz maçlarda bir türlü isteneni veremedi. Kayserispor ve Başakşehir maçlarında aklımda kalan doğru dürüst gol pozisyonu dahi hatırlamıyorum. Öyle ki, Kayserispor maçında gol bulamayan bordo-mavili takım Başakşehir maçında ise köşe vuruşundaki karambolde hanesine sayı saydırdı. Yani kendi evinde akan oyunda skor üretemeyen bir Trabzonspor...


Bu sene elbette beklentiler düşük olsa da özellikle Avcı'nın takımın başına gelmesinden sonra ister istemez çıta yükseldi. Ligde üçüncülük ve Türkiye Kupası Kupası hedefi takımın motivasyonuna ne kadar etki etti bilinmez ama Fenerbahçe deplasmanında alınan galibiyet başka bir sayfa açmış gibiydi. Dünkü 1-1'lik beraberlik elbette bir şeyi kaybettirmedi ancak iç saha coşkusundaki eksiklik bu hedefe gider ki taraftar desteğini getirir mi bilinmez. Taraftar sonuçla birlikte özellikle iç sahadaki oyuna çok takılmış durumda ve haklı gerekçeleri var.


Trabzonspor'da oyuncu performansları hala istenen seviyede değil. Dün Larsen'i yine aynı bulduk, Trezeguet yine son vuruşlarda ve tercihlerde sorunlu. Abdülkadir Ömür ise sakatlığından da ötürü hiç inisiyatif almadı. Mendy ise esas bölgesinin dışında oynamaya devam ediyor. Farklı şeyleri denemek iyidir, bazen değiştirmek gerekir. Abdullah Avcı bu konuda deneyen bir isim ve artık özellikle hücumda bir şeyleri değiştirmek gerekiyor. Özellikle anlayışı.


Ben eldeki oyuncuların ve takımın motivasyon eksikliği asla bir kenara bırakmıyorum. Bakın bu takım deplasmanda Fenerbahçe'yi yendi. Büyük maçlarda motive olan ancak Başakşehir gibi maçlarda bu sezon ne kadar ısırmadığını rahatça görebiliyoruz.


Büyük takımlar için bu gibi sezonlar zor olur. Ne yorum yapsak o nedenle eksik kalıyor. 3-4 maçlık bir seri belki o heyecanı getirir, kim bilir?

#Trabzonspor
#Başakşehir
#Süperlig
4 ay önce
Trabzon'da fırtına görülmüyor
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi
İğne ve çuvaldız…
İhracatta Türkiye
Hizmet sektöründeki enflasyon işleri zorlaştırıyor!
Tarihin sonu ve ABD üniversiteleri