|
Trabzonspor transferde doğrusunu yaptı

Nihayet dün akşam transfer sezonu kapandı ve biz gazeteciler için telaşe sora erdi. Son gün bizlerden çok Beşiktaş mesai yaptı, ne diyelim hayırlı olsun. Gerçekten de siyah-beyazlılar çok önemli iki ismi (Muci-Musrati) alarak hem bu senenin kalanına hem de gelecek sezona göz kırptı. Galatasaray kasasını doldurup Boey'in yerine takviye yaparken, Fenerbahçe'de savunma hattı daha da güçlendi. Bu arada Serdar Dursun yeniden Samandıra'daki odasına kavuştu. Şimdi gelelim Trabzonspor'a...


Bordo-mavililer, Borussia Dortmund'dan Thomas Meunier'i alarak bir eksiğini kapattı diyebiliriz. Ömür, Bakasetas ve Larsen takımdan ayrılırken Teklic ve Kourbelis kiralık gönderildi. Son günlerde St. Truiden'de forma giyen sol bek Eric Junior Bocat gündeme gelse de transfer gerçekleşmedi. Trabzonspor, hedeflerinden uzaklaşmış ve kendini Türkiye Kupası ile motive ediyor. Lig üçüncülüğü ise bakıldığında yakın gözükse de Beşiktaş'ın son dönemdeki atağı ile zora girmiş olabilir. Kupa da ise tüm favoriler yoluna devam ediyor. Gerçekçi bakıldığında en tutturabilecek pozisyon ligi dördüncü bitirmek ve Konferans Ligi'ne kalabilmek.


Bu yolda rakipler ise çok formsuz. Belki Kasımpaşa'yı saymazsak, Adana Demirspor, Rizespor ve Antalyaspor istikrarlı değiller. Konferans Ligi için hiçbir takım seri yapamadı. Trabzonspor, Afrika Uluslar Ligi'ne katılan oyuncularının geriye dönmesiyle belki de üçüncülüğü yeniden geri alabilir. Hedeflerin büyüklüğünü de göz önüne alırsak şu konumda transfer yapmanın bir manası görünmüyor. Trabzonspor ligi üçüncü bitirmek için transfer yapmamalı. Madem ki bu sene zaten geçti geçiyor, öncelikle bunu kabul etmeli ve eldeki oyunculardan verim almalı. Bunu yapacak kişi de Abdullah Avcı. Takım planlamalarında hedefe göre oyuncu alışı ve satışı yapılmalı.


Braga hedefleri doğrultusunda karar verdi


Örnek vermek gerekirse, Beşiktaş'ın yeni transferi Musrati konusuna değineceğim. Braga kulübü geçtiğimiz günlerde Portekiz Lig Kupası'nı kazanarak, Portekiz'deki 3'lü hegemonyadan (Benfica-Porto-Sporting) bir kupayı daha sökerek müzesine götürdü. Ülkede bu tür kupalar bu büyüklerin haricindeki takımların en büyük hedefi. Portekiz'de şu an bir maçı fazla Benfica lider ve onları Sporting ve Porto takip ediyor. Bu sene Portekiz'den şampiyon takım direkt Şampiyonlar Ligi'ne gidecek, ikinci takım ön eleme oynarken üçüncü takım Avrupa Ligi'ne ve dördüncü takım ise Konferans Ligi'ne katılacak. Braga'nın ilk iki şansı neredeyse yok.


Haliyle üçüncülük de zor dersek kalacakları yer Konferans Ligi olacak. 27 yaşındaki Musrati'yi satıp seneye bir kaynak oluşturmak zorundalardı. Hele ki oyuncu sakatlık yaşasa bu maddi değerden mahkum kalacaklardı. Transferde bu detayları düşünerek ve hedefleri koyarak hareket etmek her zaman akılcı olanıdır.


Temenniler ve istekler kısmı


Trabzonspor maddi sıkıntılarının vermiş olduğu darlık sebebiyle ayağını yorganına göre uzatmaya devam etmeli. Sürdürebilirliği olmayan yapılardan kalıcılık beklenemez. En önemlisi ise eldeki malzeme ile hala yapabilecek şeyler var. Burada ise dönüp dolaşıyoruz aynı yere geliyoruz, Abdullah Avcı ve oyuncu performansları...

#Trabzonspor
#Abdullah Avcı
#Beşiktaş
#Braga
#Musrati
3 ay önce
Trabzonspor transferde doğrusunu yaptı
“Görüntülere kazak ören aldatılmış büyükanneler” Türkiye’si...
Meselemiz “hesapsızlık”
Amerikan sponsorluğunda İsrail-Suudi normalleşmesi
Faz-2: Washington’un bölme operasyonuna Ankara yanıtı
İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon