|
Dünya güreşine renk katan ülkeler: Almanya

Dünyanın bir çok yerinden sporcu transferleri ile ülke genelinde 1., 2. ve 3. Lig sistemi olmak üzere güreşte çok önemli bir ahenk sağlayan Almanya dünyanın en büyük yarışması olan Olimpiyat oyunlarında tarihi boyunca 5 altın madalya elde etmiş bulunmakta. Bunlar: 1896 Atina-Schuhmann Carl, 1928 Amsterdam-Leucht Kurt grekoromen 58 kg, 1932 Losangelos Olimpiyatları-Brendel Jakob grekoromen 56 kg) , (1968 Mexico city Olimpiyatları-Vesper Rudolf grekoromen 78 kg), ve Metz Lothar grekoromen 87 Kg''da olimpiyat şampiyonu olan Alman sporcular oldular.

Güreşe önemli destek veren Almanya''da sporcuların maaş ve ödül sistemi ise: Sadece iyi sporcular devletten bin, bin 500 euro arasında maaş almaktalar. Ayrıca milli takıma seçilen sporcular ekstra bin euro ek maaş almaktalar. Almanya''da kulüpler yıllık olarak güreşçiler ile sözleşme yapmakta ve başarısız olunduğu takdirde sözleşme yenilenmemektedir. Devletin ödül sistemi şu şekilde: olimpiyat şampiyonu olan sporcuya 40 bin euro, ikinciye 30 bin euro, ücüncüye ise 20 bin euro, dünya şampiyonu olana ise 30 bin euro, ikinciye 20 bin ve üçüncüye ise 20 bin euro ödül verilirken, Avrupa şampiyonaları için ödüller: birinciye 7 bin euro, ikinciye 5 bin euro ve üçüncüye ise 3 bin euro olarak verilmektedir.

Almanya da güreş antrenörlerinin durumu ise: Kulüp antrenörleri ortalama 2.500 euro maaş alırken, sporculara verilen ödülün yüzde yirmisi ise antrenörlere ödenmektedir. Milli takım antrenörleri ise 5 bin, 6 bin euro arasında ücreti sözleşmesi bitene kadar almaktadır.

96 güreş kulübü ve ortalama aktif olarak bin ila bin beşyüz arasında güreşçinin bulunduğu Almanya''da milli takım hazırlıkları her sıklette 25 sporcunun bulunduğu 200, 250 sporcunun katılımı ile yapılan Almanya şampiyonasının ardından yurt dışında 2 kamp yapılmaktadır. Bunlardan hazırlık kampının Colorado Springs ve kondisyon kampı ise Balkan ülkelerinin birinde yapılmaktadır.

Alman güreş federasyonunun bütçesi ise: Devlet tarafından yılda bir milyon euro federasyona verilmektedir. Ayrıca sponsor gelirleri ile bu rakam 5 milyon euro olmaktadır. Genelde bütçenin yüzde 80''i sponsorlardan elde edilmektedir. Almanya güreş ligleri ise: 1. Lig''de 18 takım, 2. Lig''de ise üç dört grup ile 30-40 takım bulunmaktadır. 3. Li''de ise otuz kadar takım mücadele etmektedir. Lig sistemi münasebeti ile Almanya''da yıllık transfer olan güreşçiler iyi bir gelir elde etmektedirler. Güreş Almanya''da sevilen bir spor olarak yer almaktadır. Temennimiz dünyanın her yerinde güreşin çok büyük ilgi görmesidir.

14 yıl önce
Dünya güreşine renk katan ülkeler: Almanya
Saygı kıtlığı/Rencide komasına girmek
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi
İğne ve çuvaldız…
İhracatta Türkiye
Hizmet sektöründeki enflasyon işleri zorlaştırıyor!