|
Konya Şekerspor, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası"nda

Türkiye Grekoromen Güreş ligi şampiyonu Konya Şekerspor 15-16 Aralık tarihlerinde İsveç''in Göteborg şehrinde yapılacak olan Avrupa Şampiyon kulüpler kupasında ülkemizi temsil edecek. Tam bir yıldızlar topluluğundan oluşan takım şampiyonluk mücadelesi verecek. Ekipte bir yabancı güreşçi güreştirebilmek hakkı olduğu için 96 kiloda Gürcü''lerin son yıllardaki önemli starı Nozadze Ramaz ile takımı takviye eden Konya Şekerspor bana göre şampiyonluğa en yakın takımlardan birisi.

Yıllardır Türk güreşini sırtlayan ve büyük başarılar kazanılmasına sebebiyet veren kamu kuruluşları özelleştirilmeleri sonrası, özel sektörden güreşe destek olan tek kuruluş Konya Şeker fabrikaları oldu. Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, onursal başkanlığını yaptığı Konya Şeker Spor Kulübü''nün böylesine harika bir takım kurulmasına sebep olan yöneticisi. Recep Konuk beyin insanlık tarihi kadar eski olan ata sporumuz güreşe sahip çıkmakla birlikte, uluslararası arenada spor yolu ile ülkemizin tanıtımına vesile olması da gerçekten her türlü takdire şayan bir hadise. Türk güreşinde özel sektör olarak boy gösteren Tofaş sas ve Vefa Simtel''den sonra ülkemizde en büyük atılımı yapan tek özel sektör kuruluşu olarak böylesine önemli bir güreş takımı kuran Konya Şekerspor''a helal olsun diyerek ayakta alkışlıyorum. Yurt dışında hiçbir başarı kazanamayan branşlara kapılarını açan bir çok özel sektör kuruluşu varken ,aynı kuruluşların tarihi başarılarda dolu güreşe sırt çevirmeleri ise bir hayli düşündürücüdür. İşte bu sıkıntılı tabloda Konya Şekerspor''un yaptığı ise bana göre tam yerinde bir davranıştır. Bu güzel ekip 15-16 aralık tarihleri arasında Avrupa kantarında şampiyonluk için ter dökecek.

Rakiplerimiz ise:1- (Mgfso -Moskova (Rusya), 2- Sproleter Zrenjanın (Sırbistan), 3- C.S - Alımunu - Alro Slatina (Romanya), 4- Lıka-Zagrep (Hırvat), 5- Heraklis-Peristerıou (Yunanistan ) 6- Ukrayna, 7- Göteborg (İsveç)..

Uzun sözün kısası bizim ekip için denilecek tek şey 41 kere maşallah. Bu sayıya birde ben ekleyerek 42 kere Maşallah diyorum.

Son söz olarak: Erdoğan Koçak ve Mehmet kılıç hocaların yönetimindeki bu güzide ekibe İsveç''te yapacağı mücadelelerde hayırlı başarılar diliyorum. Konya Şeker İsveç''te rakiplerini şeker komasına sokarsa hiç şaşırmam.Çünkü takım kadrosu olarak bunu başarabilecek güçte. O zaman Allah rast getire.

SÜPER KADRO
  • 55 kg Bayram Özdemir

    (Avrupa Şampiyonu)

  • 60 kg Bünyamin Emik

    (Dünya üçüncüsü)

  • 66 kg Şeref Eroğlu

    (Avrupa ve Dünya şampiyonu)

  • 74 kg Mahmut Altay

    (Avrupa Üçüncüsü)

  • 84 kg Nazmi Avluca

    (Avrupa-Dünya şampiyonu)

  • 96 kg Nozadze Ramaz

    (Avrupa-Dünya şampiyonu)

  • 120 kg İsmail Güzel

    (Avrupa şampiyonu, Dünya 3.''sü)

  • 16 yıl önce
    Konya Şekerspor, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası"nda
    İslâmcılık bir tepki hareketi midir?
    Kim neyi başardı?
    ‘Mutlaka döneceğiz’ ya da Nekbe’dir yaramızın adı
    O güne geri dönmek
    ‘İletişim aklı’