|
Bite bite bitiyorlar!

Türkiye bitmiştir” diyor o kafa… Sırf muhalefet olsun diye… Neymiş efendim, Başbakan nasıl terk edermiş Davos''taki toplantıyı… Peres denen çocuk katili konuşacak, senin Başbakan''ın susturulmaya çalışılacak. Hem de bir zibidi panel yöneticisi tarafından. Üstelik el-kol temasları ile… Ve sus pus olacak ülkemizi yöneten Başbakan… Adamın istediği bu. “Peki sayın panel yöneticisi” diyerek başını öne eğecek. Bu mu yani istediğin?

Maalesef bazılarının istediği bu. Neymiş efendim Başbakan sert tavır yaparak, toplantıyı terk ederek ayıp etmiş. Dahası ülkemiz bitmişmiş. Vah vah vah… Yani biz bu kadar küçük bir ülke miyiz? Bir dakikada bitecek kadar mı? Bu mudur?... Maalesef bazı kafalara göre bu…

Çocukları ve kadınları katleden eli kanlıya tepki gösterin yahu… Bitmiş olanlar onlar…

Televizyon ekranlarından defalarca seyrettim. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı''na “Kes” diyorlar… Türkiye muz cumhuriyeti mi? Devekuşu gibi başını kuma gömenler tarafından mı yönetiliyor? Bu mudur istediğiniz?

71,5 milyon nüfusa sahip dünyanın en güçlü ülkelerinden biriyiz. Daha önceki gün CIA stratejistinin raporu yayınlandı. “Gelecek yüzyıl Rusya ve Çin''i bırakın, Türkiye-Japonya''ya bakın” diye… Süper güç olacağını adam taa Amerika''dan görüp ilan ediyor, bizimkiler göremiyor. Ve dahi “Türkiye bitmiştir” diyorlar. Nedenmiş, “Basit bir panel yöneticisine” yaptığı çirkinlikten dolayı posta koyduğu için… El pençe divan durmadığı için.

Adam ülkemizi yönetenin susturmaya çalışıyor… Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, bu ülkenin Başbakanı''na çirkinleşen 71,5 milyonluk halkına da hakaret etmiştir demektir. Yutacak mıyız bunu?..

Dış politikada oy kavgası olmaz. Tek vücut olunur. Ama maalesef bazı dış politika uzmanı siyasiler “Bittiğimizi” söylüyor. Peres bile Başbakan''dan özür diliyor. Bunu bile görmüyorlar. Bitik bir ülkeden kim, neden özür diler?...

Dün vatandaşlarla konuştum. Alkışlıyorlardı. Medyada çok sayıda arkadaşım karşıt siyasi görüşte olmasına rağmen “Başbakan dik durdu, onurlu davrandı, mutlu oldum” diyordu.

Sokaktaki insanı tanımadıkları için zaten Türkiye''yi bir dakikada bitik görebiliyor bu kafalar…

Bu ülke bitmez… “Bitti” diyenler bitiyor…

Bite bite görmüyorlar hala… Bittiklerini… Ve kendilerini bitirdiklerini…

15 yıl önce
Bite bite bitiyorlar!
“Görüntülere kazak ören aldatılmış büyükanneler” Türkiye’si...
Meselemiz “hesapsızlık”
Amerikan sponsorluğunda İsrail-Suudi normalleşmesi
Faz-2: Washington’un bölme operasyonuna Ankara yanıtı
İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon