|
Ekranlarda düğün var

KanalTürk ilginç bir programı pazartesi akşamı yayına sürdü. İlginç bir formattı. “Düğünümüz Var” hafta içi hergün Prime-time''da yayınlanacak. Geçen hafta yapımcısı Bülent Makar ile bu programın muhabbetini yaptık. Çok heyecanlıydı.

Her hafta bir çifti evlendirecekler. Kına gecelerinden alışverişe kadar ne varsa yayınlayacaklar. “Eyvah” dedim. Eltiler, görümceler, baldızlar, teyzeler, halalar ne varsa, malum hepsi alışverişe kadar karışır nikaha saatler kala. Hele bir de takılar takılırken süren yarışta kimler öne geçti, kimler geri kaldı meselesi var. Düğüne katılan misafirlerin evlerinda kavga çıkarır bu.

“Bunlar yayınlanırsa ortalık karışır, nikah bohçası geri gider” diye ekledim. Sevgili Bülent bazı durumlarda hassas olduklarını ve dengeyi kuracaklarını söyledi. Düğünler çok merak edilir memleketimde. Özellikle perde arkaları.

Evliliği olaylı biten Hülya Avşar da Okan Bayülgen''i ağırladı programında. Muhabbetin ağırlık merkezi evlilikti. Okan hala taze damat sayılır. En az 10 yıl evli kalacağını söyledi. Çocuğunun da fotoğraflarını satabileceğini açıkladı. Kimse para vermez gibime geliyor. Zaten Okan da dalga geçiyordu.

Müjdat Gezen de dün Show''da evliliğini anlatıyordu. Görücü usulü kız baktığını anlattı. “Ben gitmedim kızı görmeye. Utanıyordum. Bana geldiler görücüye. Anahtar deliğinden baktım kıza” diyordu. En sonunda akrabası ile evlenmiş. Yengemiz canlı yayına katıldı, “Müjdat bana hala evlenme teklif etmedi” dedi. 21 yıl sonra canlı yayında geldi bu teklif.

Dedim ya düğünlere, nikahlara çok meraklıyızdır. Sanırım en çok bu bölüm izlenmiştir katıldığı programda.

Dest-i İzdivaç''ın dünkü yayınında ise hanım kızımız, kendisine talip olan beyefendiye “Ev sizin mi, kira mı” diye sordu. Bedyefendi “Dürüst olacağım kirada oturuyorum.” Karşılığını verdi. Koca arayan kızımız yüzünü buruşturdu. Beyefendi “Ama Harbiye''de oturuyorum” diye ekledi. Sonunda da “Nişantaşı tarafında” diye gururla haykırdı. Vay be idi. Harbiye''nin Nişantaşı tarafında oturmak durumu biraz olsun kurtarmıştı.

Müge Anlı ise aşirete gelin gidip sonrasında kaybolan kızı arıyordu.

Pazartesi günü reytingelerde de ezici bir galibiyet ile birinci oldu. Hani hasta kardeşini kurtarmak uğruna aşkını yalancı şahitlikle hapse gönderip, para için başkasına varan Eyşan var ya… Onun dizisi işte…

O halde ne diyoruz? “Evlilik reytingtir… Hanımlar ekran başına!”

15 yıl önce
Ekranlarda düğün var
İsmailağa buluşması
Nezahet, Zarafet ve Nezaket...
İmalat PMI, kredi kartı harcamaları ve Fed
Kim bu çılgın tüketiciler
Yıl 2030: Sokak köpekleri simülasyonu