|
Fasılda Twitter!

Uzun aradan sonra tekrar iftarlı-sahurlu Fasıl Gecesi''nde dostlarla buluştuk. HBB Genel Müdürü Bülent Öztürkmen ile eski günleri yad ettik. Bir anısını anlattı. Rahmetli Özal "Sizin HBB''ye Araplar ne diyor biliyor musun" diye sormuş. Ardından cevabını vermiş; "HaBiBi tv."

Habibi tv ciddi yayıncılığa geçiş hazırlığındaymış.

Nazlı Ilıcak kızı ile gelmiş. Şu aralar yazar dünyasını saran Twitter olayında geri kalmış. Fehmi Koru''dan, elinde İPHon''u Twitter''e kayıt dersleri alıyordu. Meğer Fehmi ağabeyimiz de en koyu Twittercilerdenmiş.

Fasıl başladı Beyaz Köşk''te, bahçede takıldık bazı dostlarla. Erhan Köknar elinde kağıt kalemle geldi, bahçedekilerin tek tek ismini yazmaya başladı. Kendimi dersi kıran öğrenci gibi hissettim. Sanırım Fehmi Koru yoklama yaptırıyor ve Fasıl''dan bahçeye tüyen kaçakları tespit ettiriyordu. Apar topar içeri girdik. Fehmi Abi, "Sen şarkı söylemeyecek misin?" dedi. Rengim attı. Yoksa yeni kurallar konmuş, şarkı söyleme mecburiyeti mi getirilmişti? "Aman abi, ben de ses kompleksi var, yapma" dedim. Yıllar önce hayatımda ilk kez şarkı söylediğimde herkes yerlere yatmıştı gülmekten. Onu anlattım. Mazeretimi kabul etti.

Sanatçısı, gazetecisi tek tek anons edilerek sahneye çıkıyor, şarkılar söylüyordu. Sunumları Erhan yapıyordu. Sık sık "Gecenin yıldızı Mustafa Karaalioğlu sahne alacak" anonsunu yaptı.. Ardından ekledi; "Azz sonra"... O anonslarda "Herhalde reklamlara geçiyoruz" diye düşündüm.

Mustafa Karaalioğlu provasız başladığı için uyum sorunu yaşadı orkestra ile. Ancak sesi muhteşemdi. Meğer üniversitede korodaymış.

Daha önceki fasılda TMSF başkanı Ahmet Ertürk için "Fasıl gecesinde nargile içilir ama Ahmet bey puro tüttürüyor. Bu teamüllere aykırı. Puro caz dinleme kültürü içindedir" diye yazmıştım. Ahmet bey yine puro içiyordu. Eleştirimi eşi de okuyup bana katılmış. "En azından o günden sonra ince puro içiyorum" diyerek durumu kurtarmaya çalıştı Ertürk.

Mehmet Barlas''ın toplantısı vardı, uzun süre kaçamadı. Çünkü şarkı siparişi vermişti. Ancak bir türlü söylenmiyordu. Gece 24.00''e kadar şarkısını bekledi.

Adam eşine "Hazırol, gelip seni gezmeye götüreceğim" demiş. Sonra cenaze arabasıyla kapıya dayanmış. Eşi "Ben cenaze arabasıyla gezmem" diye reddetmiş. Adam da "Yahu insanlar bu arabaya binmek için ölüyor" cevabını vermiş. Fasıl gecesine damgayı vuran fıkra da bu oldu.

15 yıl önce
Fasılda Twitter!
İyi Ki Varsınız
Bir Başka Mesele: Neden cinsiyet değiştiriyorlar?
Birliğe çağrı
Adamın adı Filistin
Dünya bu gençlerle güzelleşecek