|
"Kai" abi!

Yiğit Bulut Habertürk''te ilginç bir konuyu gündeme taşıdı. Bir dönem Hürriyet''in Almanya baskısına yazıyormuş. Türklere yönelik "saldırı" sonrası "Yak bir Türk" başlıklı bir makale kaleme almış. O dönem gazeteyi yöneten Kerem Çalışkan da bunu manşete taşımış. Sonrasında garip olaylar zinciri başlamış. "İstenmeyen adam" ilan edilmişler ve Alman gazetelerinde hakkında yazılar çıkmış.

Ve bir bilgi geliyor Yiğit Bulut''a... Aynen şöyle anlatıyor...

"Sonrasında nedendir bilmem, Bild Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann''ın konu hakkında Ertuğrul Özkök''ü ''ziyaret ettiğine'' ve ''Almanya''nın rahatsızlığını'' dile getirdiğine dair bir bilgi aldım...”

Allah Allah... Çok ilginç... Alman gazetesinin tepe yöneticisi Almanya''nın Türk gazetecisinden duyduğu rahatsızlığı bildiriyor. Bir hükümet sözcüsü gibi. Ve daha garibi bunu Dışişleri Bakanlığı''na değil de Ertuğrul Özkök'' yapıyor. Yani şimdi Yiğit Bulut''un yazdığı doğruysa Ertuğrul Özkök de bir hükümet adamı mı?

Devam ediyor Yiğit Bulut: "Konuyu iyi bilen biri, ''Şimdi bir şey olmayacak ama Ertuğrul, seni ve Kerem''i Almanya''dan uzaklaştıracak'' dedi. Haklı çıktı! Bir süre sonra Almanya''daki yazılarım ''natural selection''a uğradı. Kerem Çalışkan da geçen hafta Hürriyet''in dışına itildi"

Ve soruyor Yiğit Bulut;

"Türkleri savunan iki gazeteci, ''Kai Diekmann istedi'' diye Ertuğrul Özkök tarafından ''Almanya''daki Türklere erişemez'' hale getirildiler. Sahi kim bu ''Kai'' abi? Çok merak ediyorum! Bence bir bakmakta yarar var!"

Vallahi ben "Kai" abiyi bilecek durumda değilim... Bakacak durumum da yok. Ancak bildiğim bir şey var. Eğer "Kai" abi Almanya adına birşeyler istiyorsa... Uluslararası alanda mütekabiliyet, mübadele diye birşey var.. Acaba "Ertuğrul" abi de birşey istedi mi? Veya istemeye hakkı var mı?...

Örneğin Türkiye''nin rahatsızlık duyduğu bir Alman gazeteciyi "Kai" abiye iletti mi?

Eğer iletmediyse... Yarın böyle Türkiye''nin rahatsızlık duyacağı bir Alman gazeteciyi "Kai" abiye bildirme hakkı var mı?

"Kai" abi Ertuğrul Özkök''ten böyle bir isim bildirimi alırsa, iki ülke arasında uluslararası kriz yaşanmaması için ne yapar?

Alman gazeteci meslektaşına, bizim Kai "Git, Kaibol ortadan" der mi?

Bu işin raconu ve Kai''desi nedir?

Acaba bu sorularla zekai fazla mı zorladım?

15 yıl önce
"Kai" abi!
"Bizim Amerikalılar"ın savaş çığlıkları
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit