|
Ne zaman boğulacağız?

Dest-i İzdivaç''ta evlenmek isteyen 28 yaşındaki genç "8 yaşımdan itibaren babasız büyüdüm. İlkokulu bitirebildim. Simit satarak aileme baktım" diyordu. Gözleri dolmuştu. Stüdyoda duygusal anlar hakimdi. İzleyicinin boğazı düğümlendi. Devreye sunucu kızımız girerek, Belgin Doruk sesiyle gerçek hayatta dram yaşayan gence evlenme teklif etti. "Şoförünü yoğurt almaya gönderen zengin kızını" oynadı.

Hayatı acılarla geçmiş bir gencin karşısında onunla dalga geçen bir sunucu…

Manzara aynen böyleydi. Kendimi kötü hissettim. Reyting uğruna dramlarla bile dalga geçebilecek bir acımasızlığın içinde yüzüyoruz.

Bakalım ne zaman boğulacağız?

Atv haber''in yeni tanıtım fragmanı bazılarınca eleştirildi. Bu eleştirilerin bir bölümünde haklı yanlar da olabilir. Ancak benim çok hoşuma gitti. Hem iddialı hem de çok cesur bir fragman. Bazıları alışık olmadığı için böyle tanıtımlara, doğal olarak yadırgadılar.

***

İkinci köprüden geçiyordum dün. Şehirlerarası yolcu taşıyan bir otobüs mazot kapağı düşmesin diye tükenmez kalem sıkıştırmış. Bu adam bir dahi gibi geldi bana. Ondan çok acaip tv projeleri çıkar diye düşündüm.

Türk dizileri Bulgaristan''da da leblebi çekirdek gibi gidiyor diye bir haber okudum. Kıvanç Tatlıtuğ''un orada da binlerce hayranı varmış. Acaba KanalD Arap ülkelerinden sonra dizilerini Avrupa''ya da mı pazarlamaya başladı. Merak ettim, kanal yöneticilerine sordum. Hayır, henüz Avrupa''ya açılmamışlar. Bulgaristan''da Türk televizyonlarını izliyorlarmış.

***

TRT''nin Ajda Pekkan''a "Eurovision''da bizi temsil et" teklifi götürdüğü iddia edildi. Ajda Pekkan da reddetmeiş. Haber doğruysa iyi ki reddetmiş. Ajda Pekkan belki yaşı ve estetikleri ile gündem maddesi olabilir yarışmada ama… Şarkısıyla yerinde sayar. "Aman Petr oil" şarkısıyla yıllar önce orada sahne alma talihsizliğini göstermişti. TRT genç ve kıpır kıpır şarkılara yönelmeli. Aksi hata olur.

***

"Var mısın Yok musun" ilk yüzde birinci olmuş bayramın ikinci günü. Bayram bitiminde yayından kalkıyor. Buna karşılık Beyaz hâlâ devam ediyor yarışmaya. Reytingi sürünmesine rağmen. Beyaz''ın inadını anlayamadım gitti. Kendisine zarar veriyor. Farkında değil.

Farkına vardığında Beyaz, Siyah olacak belki de…

15 yıl önce
Ne zaman boğulacağız?
İran’da değişimin ayak sesleri…
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi
İğne ve çuvaldız…
İhracatta Türkiye
Hizmet sektöründeki enflasyon işleri zorlaştırıyor!