|
Saba Tümer ağlamış!

Saba Tümer, birkaç yıl önce Okan Bayülgen''in dolmuşuna geldi, tarzı dışında programlar yaptı. Hatta sabah programında dahi gördük onu. Büyük hataydı. O günlerde yüzüne söyledim bunu. “Senin tarzın geceyarısı” dedim.

Dinlemedi. İki yılını kaybetti. Sonra Habertürk''te geceyarısı tekrar eski okkalı günlerine döndü.

Tamgaz giderken onu aniden bir de Star''daki yarışma programında jüride gördük. Sonra Bodrum sahillerinde güneşlenirken magazin gündeminin tam göbeğinde...

Hata üzerine hata yaptı Saba. “Bu hataları sonucu Habertürk ile yolları ayrıldı. Şimdi CNNTürk''te başlayacak.” diye haberler çıktı. Yani Habertürk çizdiği tabloyu beğenmemiş, kovmuştu iddialara göre.

Onu telefonda Çeşme Halk plajında yakaladım dün. Magazinciler beachlerde fıldır fıldır onu arıyormuş. Onun için halkın içine saklanmış. Saniyede beş mesaj düşüyormuş telefonuna. “Kapatıyorum sık sık” dedi. Herkes merak içindeymiş.

Kovulduğu yönündeki iddiaları yalanladı. Habertürk''te çalışırken, Star''daki programa jüri üyesi olunca kanalı bozulmuş. İstememiş jüri üyeliğini. Bu arada M.Ali Birand aramış. CNNTürk''e transfer teklifinde bulunmuş. Tam bir hafta düşünmüş. Gelmiş imzayı atmış CNNtürk''e. Sonra Habertürk''e istifa mektubunu ağlayarak yazmış. “Çok zor oldu. Gözyaşlarım düştü istifa mektubuma” dedi. “Hayatımın teklifini aldım, kaçıramazdım” cümlesini teselli olarak kullandı.

“Çantan doludur, ver onu ben taşıyayım” diye takıldım. Uyanık çıktı Saba, “Yok sana başka çanta alayım” dedi.

“Yarışmalarda jüri üyesi olman büyük hata. Yapma bunu. M.Ali Birand''ın jüri üyesi olması gibi bir şey bu. Yakışmaz” diye uyardım. Umarım geçmişte yaptığı yanlışların içine düşmez. Sana yakışan formatın dışına çıkarsan içine girdiğin kutu affetmiyor.

* * *

Fox haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, “Yemek yiyelim” demişti geçenlerde. “Bir hafta beklerim, bu sözünü tutmazsan yazarım” demiştim. Unutmuştu Doğan. Ben de yazmıştım. Okumuş. Hemen aradı. “Abi özür, tamam pazartesi akşamı söz birlikte yemekteyiz” dedi.

Pazartesi bekledim hava kararana kadar. Yine çıt yok. Yardımcısı Murat Keskin''i aradım. “Bence gelemez, bu akşam evlilik yıldönümü” dedi. Ve ikinci kez gelemedi sevgili Doğan.

Onunla “Yemekteyiz” yarışmasına mı katılsak acaba? Ne yapsak bilmiyorum ki?

15 yıl önce
Saba Tümer ağlamış!
Bereket
Azınlığın zenginliği ile 1 Mayıs'ın yoksulluğu
Tadımlık hile
Öğrenci hareketleri: İsrail’e karşı ama düzene karşı mı?
Netanyahu’ya tutuklama tehdidi ve Amerika’nın uluslararası itibarı