|
Kılıçdaroğlu ‘çukurluk’ demişti, Portakal’dan sert yanıt geldi: "Operasyon çekme! Entrikacı siyasetçi"

Gazeteci Fatih Portakal ile Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki polemik giderek tırmandı. Portakal’ın ‘Burcu Köksal’la ilgili iddialarına yanıt veren Kılıçdaroğlu “Ağız dolusu iftira atmak bırak gazeteciliği, insanlık değildir. Kepazeliktir! Çukurluktur!” demişti. Portakal’dan da Kılıçdaroğlu’na çok sert yanıt geldi. Portakal “Kaale bile almıyorum sizi. O sözleri de aynen iade ediyorum. Entrikacı siyasetçi diyorum size” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun son oy oranı yüzde 38. PKK’nin Meclisteki uzantısı DEM Parti oy vermezse seçilemiyor! Aslında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İstanbul B.B.Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun Türkiye genelinde ve özellikle İstanbul’da PKK terör örgütünün desteği ile seçimleri kazanmaları söz konusu. PKK’nın desteği olmadan seçimleri kazanmaları bir hayal! Son olarak Afyonkarahisar milletvekili ve aynı zamanda Belediye başkan adayı olan Burcu Köksal’ın seçildiği taktirde PKK’nın Meclisteki uzantısı DEM Parti hariç her partiye kapılarının açık olacağı açıklaması parti içinde ve İmamoğlu’nda yeni ve ciddi bir krizin kapısını araladı diyebiliriz. Zira tüm kamuoyunu gözleri önünde PKK terör örgütünün uzantıları ile yapılan ittifak türlü ayak oyunları ile yokmuş gibi gösterilmek istenmişse de Afyonkarahisar krizi İstanbul’da PKK ile 22 ilçede Ankara da ise 27 ilçe ile ülke genelinde yapılan ittifakı açıkça gözler önüne sermişti. Öyle ki gerek Özel gerekse İmamoğlu ittifakın deşifre olmasından çok bu krizin Kent Uzlaşısı'nı bozma endişesi ve korkusunu atmaya yönelik çaba içinde bulunmuşlardı.


İMAMOĞLU’NDA DEM ÖRGÜTÜ PANİĞİ Mİ VAR?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde krizin adı bu kez Burcu Köksal’dı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı adayı olarak gösterilen Burcu Köksal, 6 Mart’ta yapılan Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları, DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak” ifadelerini kullandı. CHP-DEM İttifakı’nı geren bu sözler üzerine paniğe kapılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Dil sürçmesi yaşandı. Afyon Belediyesi de Uşak Belediyesi’nin kapıları da herkese açık” dese de Burcu Köksal, “Açık ve netim” ifadelerini kullanmıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Başka partiye” diyerek kapıyı gösterdiği Köksal’ın partide yol açtığı krize, CHP’nin fonladığı gazeteciler de katıldı


CHP’Lİ PORTAKAL: TALİMATI KILIÇDAROĞLU VERDİ!

CHP’li gazeteci Fatih Portakal, Burcu Köksal’ın DEM Parti ile ilgili sözleri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla söylediği iddiasını ortaya attı. “Ben bunun bir talimatla yapıldığını düşünüyorum. Açık açık net ismini de söyleyeyim Kılıçdaroğlu’nun yakınındaki isimlerden biri. Talimatı kanıtlayamam ama talimatın Kılıçdaroğlu’ndan geldiğini bile düşünüyorum. Bak bu kadar da net konuşuyorum. Çünkü Kılıçdaroğlu için önemli olan İmamoğlu’nun kaybetmesi. Kılıçdaroğlu 1 Nisan’dan sonrasının hesaplarını yapıyor” ifadelerini kullandı.


KILIÇDAROĞLU’NDAN PORTAKAL’A: ALÇAK VE ŞAHSİYETSİZ!

Kemal Kılıçdaroğlu ise verdiği röportajda, Fatih Portakal’ın iddialarını çok sert bir dille yalanladı. Portakal hakkında “Alçak ve şahsiyetsiz bir kişidir” diyen Kılıçdaroğlu, “Fatih Portakal, Burcu Köksal’ın DEM Parti ile ilgili sözleri söylemesi için benim talimat verdiğimi, yakınımdaki isimlerden biri vasıtasıyla bunu yaptığımı söylüyor. Bakın açıkça çağrı yapıyorum: Bu yakınımda olduğu ya da böyle bir cümle kurulmasını söylenen isim kimse açıklanması gerekir. Böyle bir cümlenin sarf edilmesini söyleyen kişi alçak ve şahsiyetsiz bir kişidir. Fatih Portakal bunu açıklamak zorundadır. Açıklamıyorsa yalan haber ürettiğini ben söyleyeceğim. Ne yazık ki aleyhime kasıtlı yalan bir haber yapılıyor. Birilerinin çıkarı için yalan haberi doğru haber olarak vermek benim bildiğim gazetecilik ilkelerine de ahlaka da aykırıdır” ifadelerini kullandı.


KANDİL’DEN TALİMAT GELDİ, CHP DEM’LENDİ!

A Haber canlı yayınına konuk olan Gazeteci-Yazar Murat Özer, “Kent Uzlaşısı” ifadesini ilk olarak terör örgütü PKK elebaşlarından Mustafa Karasu’nun söylediğine dikkat çekti. Özer, “PKK elebaşı Mustafa Karasu, ‘Kent Uzlaşısı'nı harekete geçireceksiniz’ dedi. Hem DEM’lilere hem de CHP’lilere parmak sallayarak söyledi. ‘Bu konuyla alakalı Kent Uzlaşısı adı altında birlikte hareket etmenizi size söylüyorum’ dedi. Bu yüzden Kent Uzlaşısı değil, PKK’nın talimatıyla yapılmış bir uzlaşıdan bahsediyoruz. Doğal olarak bu saatten sonra CHP’lilerin ve DEM’lilerin bu konuyla ilgili söz söyleme hakları yok.” ifadelerini kullandı.

31 Mart seçimlerine 20 gün kala CHP içindeki Genel Başkanlık savaşı İmamoğlu’nun partinin tüzük ve hiyerarşik yapısını kendi menfaatleri doğrultusunda sabote etmesi, CHP’nin PKK ile ittifakı nerdeyse tüm ülke geneline yayması, getirdiği oy kadar ülkesini seven vatansever seçmenler tarafından CHP’den önemli bir oy oranını götürecektir. İstanbul Ankara bu açıdan Cumhur İttifakının zaferi ile sonuçlanır inşallah!

#Siyaset
#Kemal Kılıçdaroğlu
#DEM
#Bülent Orakoğlu
2 ay önce
Kılıçdaroğlu ‘çukurluk’ demişti, Portakal’dan sert yanıt geldi: "Operasyon çekme! Entrikacı siyasetçi"
Bir Başka Mesele: Sistemi psikiyatr ve psikologlar bozdu
Niçin Diyanet
Bi şey yapmalı!
Hayallerin ötesinde yaşanan bir zaman dilimi
Zengin millet fakir devlet