|
Yalancı Amerika ve Tillerson’un mumu yatsıya kadar bile yanmadı

ABD Savunma Bakanı Mattis’in Brüksel’de, Türkiye mevkidaşı Nurettin Canikli ile yaptığı görüşmede gündeme getirdiği ‘absürt’ teklif PENTAGON’un Suriye’de yaşanan iç savaş, terörizmi kontrol etme kullanma ve sivil katliamlara yönelik stratejisini ve Amerika’nın gerçek yüzünü açık etmesi açısından önemliydi. Asker kökenli Mattis ‘‘bize yardım edin,YPG’yi PKK’dan ayrıştıralım, sonra YPG’yi PKK’ya karşı savaştırırız” itirafında bulunmuştu. Üstüne üslük, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın Türkiye’ye yapacağı ziyaret öncesinde Lübnan’da yaptığı açıklamada ‘’ABD, YPG’ye hiçbir ağır silah vermemiştir, dolayısıyla geri alacağı bir şey de yoktur...” açıklaması şüphesiz doğru değil. ABD Dışişleri Bakanı olan bu zatın açıklamasındaki hedefinin Türkiye’den çok PENTAGON olduğu anlaşılıyor. Zira bu açıklamaya cevap anında PENTAGON’dan gelmiş Tillerson yalanlanmıştı. Amerika Savunma ve Dışişleri Bakanlarının gerçeklerle bağdaşmayan abuk sabuk yalan açıklamaları devletin kurumları arasındaki iç savaşı ortaya koyarken, Amerika’da üst devlet yönetiminde kafaların bir hayli karışık olduğunu açık ediyordu. Trump’un devlete tam hakim olamaması nedeniyle devletin genel güvenliği ile ilgili stratejik kararlarda bile koordinasyon eksikliği ve çift başlılık açıkça görülebiliyor. Amerikan devletinin anayasal kurumları ile gizli servisler arasında ciddi bir uyumsuzluk ve savaş yaşanıyor. PENTAGON’un ağırlığı her konuda kendini gösterirken Amerika’da neredeyse tüm politikaları askerlerin belirlediği bir konjonktürün yaşandığını belirtmek sanırım yanlış olmaz.



ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’un Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun katıldığı gizli toplantıda yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı bir gelişme yaşanmayacağına neredeyse kesin gözüyle baktığımız bir süreçte Amerika ve Türkiye arasındaki sorunları çözmek için ortak bir mekanizma kurulacağı açıklandı. Üstelik Çavuşoğlu ile Tillerson görüşmesi sonrasında iki müttefik ve stratejik ortak olarak Türkiye ve ABD’nin birbirlerinin güvenliklerine ve savunmalarına karşılık olarak tartışmasız bağlılıklarını teyit eden açıklamada FETÖ’nün darbe girişimiyle ilgili olarak 15 Temmuz 2016 darbe girişimi kınandı. Ne kadar trajikomik bir durum. 15 Temmuz Kalkışması'nın arkasında NATO ve ABD’nin olduğu neredeyse kesinlik kazandı. Bu durum devletin en üst katlarınca kamuoyuna açıklanmıştı. Tillerson kendi devletinin başarısız darbe girişimini kınıyor. NATO Genel Sekreteri de aynı şekilde Türkiye’nin Afrin operasyonuna destek veren açıklamalar yapıyor. ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ise ABD merkezinden aldığı direktifler sonrasında kanaatime göreTürkiye’yi oyalamak amaçlı zaman kazanmaya çalışıyor. Hedef Afrin’de Türkiye’nin psikolojik harp söylem ve yöntemleriyle dünya genelinde yıpratılması amacını taşıyor. Yine TSK ve ÖSO’nun Afrin merkezine yapması kesinleşen harekata karşı savaşmak üzere Fırat’ın doğusundan binlerce PYD/YPG’li terörist bu bölgeye sevk ediliyor. Konunun uzmanı askeri yetkililere göre "Türkiye Tillerson’un bu açıklamalarını ciddiye almak yerine bir an önce Fırat’ın doğusundaki PYD terör örgütü yapılanmasına yönelik operasyonları gerçekleştirmelidir.Çünkü ABD’li yetkilinin yaptığı açıklamalar ve verdiği sözlerin bir anlamı yok. Neticede Fırat’ın doğusundaki terör örgütünü destekleyen de silahlandıran da onlara danışmanlık hizmeti veren de ABD. Bunlara son vermeden yaptıkları açıklamanın bir anlamı yok ‘’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin Harekatı'nın hedefine ulaşana, son terörist ortadan kaldırılana kadar devam edeceğini kesin bir dille anlattı. Ankara’nın Zeytin Dalı Harekâtı kararlılığını gören ABD, Tillerson aracılığıyla Kuzey Suriye’de Türkiye ile birlikte hareket etme tercihini açıkça beyan etti. Türkiye PYD/YPG’nin Fırat’ın batısından (Membiç dahil) doğusuna tamamen çekilmesini kırmızı çizgi kararlığıyla ABD’li yetkililere duyurdu. Türkiye bu kez ABD’nin Türkiye ile ilişkilerini normalleştirme konusunda samimi olup olmadığını Membiç’te atacağı somut adımlarla test edecekti. Membiç konusunda Ankara bu kez ABD’nin sözünde durmasını bekliyordu. Eğer ABD bu kez Membiç konusunda pozitif adım atarsa Fırat’ın doğusunda birlikte hareket edip edilmeyeceği kararı diplomatik görüşmelerden sonra verilecekti. Ancak PENTAGON’un Türkiye sınırları üzerinde oluşturmak istediği 30 bin kişilik terör ordusu kurma girişimlerinden vazgeçmediği, bu terör ordusunu bizzat YPG’nin ABD’den bağımsız olarak kurduğu bir yapılandırma gibi sunacağına yönelik güçlü iddialar söz konusu. Üstelik Irak’ta sayıları 2000’den fazla PEŞMERGE terör ordusu için eğitilmeye başlanmış bile! Afrin’de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın ana nedeni olan terör ordusu kurma girişiminin devam etmesi ve ülkenin bekasını tehdit eden bir terör yapılanması olması nedeniyle Türkiye'nin Fırat’ın batısı ve doğusundaki sınırları üzerinde konuşlandırılmak istenen terör ordusunu temizleme konusunda gerekli askeri ve diplomatik girişimlerde bulunması bir hak olarak kaçınılmazdır.

Yalancı Amerika ve sözcüsü Tillerson’un mumu yatsıya kadar bile yanmadı

#ABD
6 yıl önce
Yalancı Amerika ve Tillerson’un mumu yatsıya kadar bile yanmadı
Size mi soracağız?
Evde mi kalıyoruz yoksa ekrana hapis bir hayat mı yaşıyoruz?
MİT TIR'ları Kumpası “Kürdistan” kurmaya nasıl yaradı?
Herkesin bildiği sır!
İnsaf!