|
Kemal Derviş Çeşitlemeleri

Geçen günkü "Kemal Derviş bu ülkeye bunu da mı yapacaktın?" başlıklı yazımızda işin biraz "dedikodu" tarafını da yazıya karıştırmıştım. Okuyuculardan çok tepki aldım. Örneğin, Süha Manzak, "2. Ve 3. Ağızdan kişilerin konuşmalarını (yorumlarını) köşenize taşıyıp, spekülatif değerlendirmelerle toplumu olumsuz etkilediğiniz, bununla birlikte Kemal Derviş''e haksızlık ettiğiniz kanaatindeyim" diyerek beni eleştiriyor.

Keza, Hakkı Sayın daha da ileri giderek "gizli bir amaç" peşinde olduğumu bile ima ediyor. Onun e maili şöyle: "Siz, ATV ve Sabah Grubu''nun hükümete destek amaçlı böyle haberler uydurabileceğini düşünmüyor musunuz? Dönen bütün dolapları biz biliyoruz, siz mi bilmeyeceksiniz?.. Yoksa başka bir amacınız mı var?"

Benim Kemal Derviş''le "kişisel" bir hesabım ve de gizli bir amacım yok. Ben Kemal Derviş''in "IMF''ye teslim politikası" ile Türkiye ekonomisini yeniden büyümeye geçiremeyeceğini, üretimi ihmal ettiği sürece yakın bir zamanda reel sektörün de ağır sıkıntılara düşerek daha da zor günlere gireceğini ve bu krizi atlatmanın çok daha zor olacağını anlatıp "uyarılarda" bulunuyorum.

Bir başka uyarı da benim kanalımla Kemal Derviş''e "açık mektup" olarak gönderiliyor. Mektubu şöyle:

"Sayın Dr. Kemal Derviş''e Açık Mektup

Türkiye''nin en kritik zamanında üstlenmiş olduğunuz bu zor görev için sizi kutluyor ve başarılar diliyorum.

Bir vatandaş olarak sizden istediklerim şunlardır.

1- Karakterinizden ve ilkelerinizden kesinlikle taviz vermeyin.

2- Bu mahlukatla diyalog falan kurmaya kalkmayın. İletişim kurmanız kesinlikle mümkün değildir.

Çünkü zeka seviyesi düşük olan insanların daha üst düzeyde zeka seviyesi olan insanlardan veri alması ve bu verileri utilize etmesi mümkün değildir. (Bu DOS programı ile çalışabilen 15 yıl öncesinin bilgisayarına, Microsoft''un en son çıkan Windows Xp operating programını yüklemeye benzer)

3- Kendi ekibinizi mutlaka kurun ve bütün yalakalara, koalisyon ortağı baskılarına, rica, minnet anlaşmalarına kapılarınızı kapatın.

4- İstediğiniz bilgiye ulaşmakta size zorluk çıkarabilirler, size yanlış bilgi verebilirler, pisliklerin üzerini örtmeye kalkabilirler ve kalkacaklardır. Devreye derhal Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu müfettişlerini, gerekse Jandarma Komutanlığı ve Genelkurmayı sokun.

5- Basına fazla güvenmeyin. Şimdi sizi göklere çıkaracaklar ve çıkarıyorlar. Samimi olup olmadıklarını anlamak için devlet bankalarından düşük faiz ile kredi almalarını engelleyin, medya sahibi olanların banka ve özelleştirme ihaleleri almalarını yasaklayan kanunu bir an önce çıkarın. Etibank dosyasının kaybolan sayfalarını buldurup DGM''ye verin, bakalım ne yapıyorlar? Görün, anlayın ve onlara malzeme olmayın.

6- Siz bizim gizli değil, yeni başbakanımızsınız. O nedenle ileride parti kurup, içine paraşütle indiğiniz bataklığı kurutma görevini de üstleneceksiniz. Ya etrafınızı sizin gibi pırıl pırıl insanlarla çevireceksiniz ya da timsahlara yem olup, Amerika''ya geri döneceksiniz. Halka ne kadar çok dürüst davranır ve gerçekleri söylerseniz, Sayın Cumhurbaşkanımız gibi arkanızda oluruz.

7- Bilginiz, eğitiminiz, tecrübeniz, karizmanız, karakteriniz etrafınızı kuşatan bu mahlukatı ezer geçer. Yeter ki taviz vermeyin. Millete kendinizi iyi anlatın. Basın sizi çarpıtarak yansıtırsa, para toplayıp televizyon istasyonu kuralım gelin orada anlatın.

Eğer 15 sene önce öğrenci iken Dünya Bankası''nda staj yapmak için ziyaretinize geldiğim zaman gördüğüm Kemal Derviş, enerjisini ve karizmasını kaybetmediyse bütün bunları yapar ve yapmalıdır.

Size mücadelenizde tekrar başarılar diliyor ve saygılar sunuyorum."

23 yıl önce
Kemal Derviş Çeşitlemeleri
Kurumlar kanunun sağladığı hakkı kötüye kullanınca personeller mağdur oldu
Nefsime öğütler
Kara dinlilerle milletin savaşı
Neden Şimdi?
Tevhid risalesi yazan Milli Eğitim Bakanı