|
Barzani"den Rothschild"e uzanan petrol ve medya hattı

2011 yılının Kasım ayında işdünyasının saygın dergilerinden cbnc-e"de Özgür Taşpınar imzalı bir haber yayınlandı. Haberin başlığı şöyleydi: "Karamehmet"in Yeni Ortağı Bir Rothschild" Çok ilginç bilgiler içeriyordu bu haber.

Malum Mehmet Emin Karamehmet bu ülkenin gözü en kara ve cesur girişimcilerinden biri. Mehmet Sepil"le birlikte Kuzey Irak"ta petrol arayan "Genel Enerji" adında bir şirket kurdular. Şirket 9 yıl gibi bir sürede 4 milyar dolarlık bir değere sahip oldu. Çok kısa zamanda büyük yol alındı.

Erbil"de petrol bulan bu şirketin Barzani"yle de yakın ilişkileri olduğu iddia ediliyor. Zaten o bölgede yapacağınız her işin arkasında dolaylı yoldan Barzani"nin dahli vardır. Genel Enerji kısa sürede bu kadar büyüyünce dünyanın hakkında en çok komplo teorisi üretilen Rothschild ailesinin de ilgisine mazhar oldu. Ailenin genç üyelerinden Nathaniel Philip Victor James Rothschild, bilinen ismiyle Nat Rothschild şirketin yüzde 50"sini 2.1 milyar dolara satın aldı.

Rothschild ailesi Alman Yahudi kökenlere sahip. Başta İngiltere, ABD olmak üzere dünyanın her yerinde yatırımları var. Yönettikleri paranın 15 trilyon dolar civarında olduğu söyleniyor.

Genel Enerji"yi alan Nat Rothschild İngiliz vatandaşı. İlginçtir bu ailenin mensuplarının servetleri hiçbir zaman Forbes gibi listelere yansımaz. Sunday Times"ın listesine göre 1 milyar poundluk servetiyle Nat Rothschild İngiltere"nin en zengin 100 kişisi arasında 67"nci sırada. Bu servet aslında gerçeğin çok küçük bir kısmı. İş dünyasının önde gelenleri de bunu vurguluyor.

Rothschild"lerin Kuzey Irak"ta petrol işine girmesi çok enteresan bazı haberleri de beraberinde getirdi. Domino taşı gibi büyük bir etkiye sahip bu olay. Genel Enerji"nin yüzde 50"sini satın alınca Wall Street Journal bunu "Rothschild dünyanın son büyük petrol rezervleri için Kuzey Irak"a girdi" haberiyle duyurdu.

Malum Rothschild"lerin İsrail"le çok yakın ilişkileri var. Kökenleri itibariyle İsrail"e büyük yardımlar yapıyorlar. ABD İsrail"e her yıl karşılıksız 3 milyar dolar hibe ediyor. John Mearshimer ve Stephen Walt"ın yazdıkları İsrail Lobisi kitabında bu yardım ısrarla vurgulanıyor ve belirli ailelerin buna aracılık ettiği söyleniyor. İşte bu ailelerin en önemlisi Rothschild ailesi. İsrail"e yapılan her türlü yardımı açıkça destekliyorlar.

Puzzle"ı daha iyi tamamlamak için hemen biraz geri dönelim. 2005 yılında New Yorker dergisinden Seymour Hersh, MOSSAD"ın Barzani peşmergelerine eğitim verdiğini yazdı. Kimse de bunu yalanlamadı. Molla Mustafa Barzani"den başlayan İsrail-Kuzey Irak işbirliği 2005"te biraz daha ivme kazandı.

Irak"ta Saddam devrilip Talabani Cumhurbaşkanı olunca Kuzey Irak bölgesi, de facto bir statü kazandı. Buranın kontrolü de Barzani"ye geçti. Neredeyse ayrı bir devlet gibi oldu Kuzey Irak. İşadamları da büyük yatırımlar yaptılar. Bu bölge aynı zamanda dünyada kalan son petrol bölgesi. Bu hamle ile Rothchild ailesi bölgedeki petrolün kontrolünü İsrail ve Barzani üzerinden eline geçirmiş oldu. Doğru tabirle enerji hattı İsrail"in hamiliğine kaydı.

Rothchild deyince 12 Haziran 2011 seçimlerinden önceye dönelim. Economist dergisi Türkiye"de siyasi istikrarın daha iyi sağlanması için CHP"ye oy verilmesini isteyen bazı haberlere imza attı. Hatta daha sonra Financial Times devreye girerek Başbakan Erdoğan"a, "Sonun Menderes gibi olur" imasında bulundu.

Ayrıca faiz lobisi dediğimiz yapı Türkiye"yi ekonomik anlamda sıkıntıya sokacak hamleler yaptı. Lobi faaliyetlerini Economist ve Financial Times üzerinden yürüttü. İçeride askeri vesayetin sürmesi için Türkiye"nin IMF"yle anlaşması gerektiği yönünde haberler ortaya atıldı. Bunun için de Ergenekon sürecini küçümseyici açıklamalar peşpeşe geldi. Türkiye"de ifade özgürlüğü tehlikede gibi yayınlar her daim aynı mecralarda dile getirildi.

Hem Economist hem de Financial Times"ın çoğunluk hisseleri Rothschild ailesinin elinde. Türkiye"yi kurdukları tuzağa düşürmek isteyen yapı siyasi, ekonomik ve iletişim enstrümanlarını kullanarak planlarını devreye sokmaya çalıştılar.

Bazen açıktan bazen aleni olarak hem yalan haber yaptılar hem de Türkiye"yi kumpasın içine çekmeyi denediler. Ama başaramadılar.

İlginçtir Rothchild"ler son dönemde Akdeniz havzasında enerji alanında büyük yatırımlara sahipler. Petrolü en kârlı ve güvenli şekilde dünya pazarına ulaştırmak için Türkiye''den geçen Kerkük- Yumurtalık ve benzeri hatlara ihtiyaçları var. Suriye ve Irak"ta yaşanan gerilim aileyi Türkiye"ye daha fazla muhtaç etti. Rothschildler''in da hissedarı olduğu Noble enerji şirketinin Akdeniz''de bulduğunu söylediği gaz rezervi Türkiye boru hattına izin vermezse beş para etmiyor.

Türkiye nefes aldıkça, güçlendikçe birileri buna dur demek için çabalayacaktır. Her şey her zaman silahla yapılmıyor. Eskiden Türkiye"de istedikleri gibi cirit atan, faizden milyar dolar kazanan güçler işleri rast gitmeyince (!) başka araçları devreye sokuyorlar. Kuzey Irak ve Akdeniz başta olmak üzere Türkiye"nin mücadele edeceği çok yapı var.

Bu yapı bazen devletler olur bazen küresel sermaye… Bazen istihbarat teşkilatları. Dikkatli olmakta fayda var. Oyun henüz bitmiş değil. Türkiye çok avantajlı konumda, ama nereden ne geleceğini kimse bilemez.

Twitter.com/cemkucuk55

il y a 11 ans
Barzani"den Rothschild"e uzanan petrol ve medya hattı
Atsız’ın vatanperverliği
Zamanda ve mekânda bir uyanış: Sîdî Ukbe Ulucamii
19 Mayıs’a 10 gün kala…
Uluslararası doğrudan yatırımları çekmek
Enflasyon, döviz kuru beklentileri ve CDS