|
Kandil"deki Savaş Baronları!

İkinci açılım süreciyle beraber yepyeni sıkıntılar ortaya çıktı. Bundan sonra da çıkacaktır. Sakine Cansız"la beraber üç PKK"lı kadının öldürülmesi komploların en büyüğüydü.

Dün de Moskova"da Kürt asıllı mafya babalarından biri Ded Hasan lakaplı Hasan Dede bir restorandan çıkarken öldürüldü. Hasan Dede"nin öldürülmesinin açılım süreciyle ilgisi var mı bilemiyoruz. Ama birileri süreci baltalamak için her şeyi deniyor.

Kandil"de konuşlanmış savaş borazanları Öcalan"a rağmen her türlü provokasyonu zorluyorlar. Asla ve kat"a barışa hizmet etmiyorlar. Önderlik deyip duruyorlar ama yaptıkları açıklamalar Öcalan"la tamamen zıt. PKK"nın lider kadrosundan Mustafa Karasu 15 Ocak 2013"te Paris"teki cinayetlerle ilgili Yeni Özgür Politika gazetesine aynen şunları söyledi:

"Yeşil Ergenekon bu işin merkezindedir. MİT gibi bu tür operasyonlarla sicilli bir istihbarat örgütünün bu işin içinde olma ihtimali de çok yüksektir. Zaten Türk devlet geleneği, devleti ayakta tutmak için kullandığı en önemli araçlardan biri olarak bu tür katliamlara her zaman başvurmuştur. Öyle ki, bu tür katliamları, suikastları yapmazsa kendilerini devlet görevini yerine getirmemiş gibi hissetmektedirler. Bu konu PKK yönetimi tarafından değerlendirildiğinden bu kadarıyla yetiniyoruz. Ama Türk devletinin politikalarının, Beşir Atalay"ın "entegre projesi"nin bir ayağı olarak gerçekleştiği anlaşılmaktadır. Bu katliamı Türk devleti neden yapsın gibi sorular sorulmakta ve kendine göre değerlendirmeler yapılmaktadır. Yeni bir süreç başladı, Türk devleti bunu niye zora soksun" denilmektedir. İlk bakışta mantıklı gelmektedir. Bunu mantıklı görenler AKP"nin bir çözüm politikası olduğunu düşünenler ve İmralı"da başlayan görüşmelerde AKP"nin gerçek anlamda bir çözüm niyeti olduğunu sananlardır."

Murat Karayılan 10 Ocak 2013"de Özgür Gündem"de şu açıklamayı yaptı:

"Bu olsa olsa, uluslararası arka planı da olan Türk Gladiosu"nun işi olabilir. Bu kadar alçak ve hunharca bir saldırıyı ancak ve ancak Türk sömürgeciliğinin yetiştirdiği, sadist, derin devlet güçlerinin ırkçı ve şoven duygularını yaşayan güçleri yapabilir. Bu olayın bu denli ustaca yapılmış olması, Türk derin devlet güçlerinin uluslararası güçlere dayanarak yapmış olduğunu göstermektedir. Eğer AKP hükümeti gerçekten Kürt sorununun çözümünde samimi olsaydı, bu olay karşısında hemen psikolojik savaşa başvurup kara propaganda yapacağına, olayın açığa çıkarılmasını isteyebilir ve sonucu bekleyebilirdi. Ancak telaş içinde fırsatçı bir tutum sergilemeleri dikkat çekici olmuştur."??

Bir başka savaş baronu Duran Kalkan ise 14 Ocak"ta Özgür Gündem"e şu beyanı verdi:

"Bu işin arkasında AKP"nin hepsi mi bir bölümü mü var bilemem. Ama yeşil Gladio zaten bir süredir Kürt gençliğine karşı katliam yapıyor, Kürt yurtseverlerini zindanlara dolduruyor. Şimdi de Avrupa"da, Paris gibi bir alanda Kürt yurtseverlerini, kadınlarını katledecek kadar alçalıyor, vahşileşiyor. Böyle bir olay ile karşı karşıyayız. Bu bakımdan AKP"nin tutumunu netleştirmesi lazım. AKP şu an töhmet altında olan, Paris katliamının sorumlusu olan konumdadır."

Bu üç beyanat Kandil"in, Öcalan"a rağmen savaş tamtamları çaldığının en net kanıtıdır. Bugünkü cenazelerde ya da başka günlerde olabilecek provokasyonların sinyalleri bu açıklamalarda gizli.

Öcalan"ı müzakere sürecinde devre dışı bırakmak isteyen Kandil görünüyor ki asla barıştan yana olmayacaktır. Türkiye"de PKK seviciliği yapanlar en azından kimin hangi niyette olduğunu görmüş olurlar.

Twitter.com/cemkucuk55

11 yıl önce
Kandil"deki Savaş Baronları!
Hurdalıkta altın aramak!
“Görüntülere kazak ören aldatılmış büyükanneler” Türkiye’si...
Meselemiz “hesapsızlık”
Amerikan sponsorluğunda İsrail-Suudi normalleşmesi
Faz-2: Washington’un bölme operasyonuna Ankara yanıtı