|
Şahid ol Ya Rab!
Filistinli çocuklar, kumdan yaptıkları kalelerinde vurulurken, uçurtmalarına kan sıçrarken, denizin suyunu kanları kırmızıya boyarken, herkes izledi de, o ayağa kalktı ve “One minute!” dedi; şahid ol ya Rab!

Mısır'da gencecik bir kız, keskin nişancılarla tam kalbinden vurulduğunda, herkes izlerken çıktı ve gözyaşlarıyla “Esma” diye haykırdı; şahid ol Ya Rab!

Suriye'de kadınlar tecavüze uğrarken, çocuklar varil bombalarıyla paramparça edilirken, “Kapımızı, kalbimizi, yurdumuzu, soframızı açarız…” dedi, açtı da; şahid ol Ya Rab!

Halkı için, bu ülke için, sesi çıkmayacak kadar kısıldığında, yatıp dinlenmedi de, miting meydanlarına, bu ülke ve bu halk için hakkı haykırdı; şahid ol Ya Rab!

Diyaliz makinesi için, yazın sıcağında, kışın soğuğunda kuyrukta bekleyen, hastaların evlerine teker teker diyaliz makinesi kurdurdu; şahid ol Ya Rab!

Elini öpmeye kalkan bir amcanın eğilmesinden hâyâ etti de, senin hürmet ettiğin yaşlı ağabeyine hürmet ederek o, onun elini öptü; şahid ol Ya Rab!

Bu ülkede yüzüne tükürülen, hakları gasp edilmiş başörtülü kadınlara yapılan zulmü izlemedi de, haklarımızı teslim etti; şahid ol Ya Rab!

Dün, namaz kılan eri fişleyen subayların ordusuyken, bugün SüleymanŞah'ta ecdadına duâ eden subayın ordusuna; siyasete bulaşmayan, işini yapan askerin ordusuna çevirdi; şahid ol Ya Rab!

Dünya Mısır'daki darbe ve katliamı izlerken, “USA” damgalı bombalar kardeşlerimizi katlederken bu dünyada adına “lider” denen zevat içerisinden bir tek o çıktı da, tüm dünyaya “iki yüzlüsünüz, Muhammed Mursi'nin yanındayız!” dedi; şahid ol Ya Rab!

Bu ülkenin dilleri yasaklanmış, babaları katledilmiş Kürt evlatları için, paralel çeteyi, ülkedeki ırkçı ve merhametsiz muhalefeti, karşısına alarak, üstelik Kürtler için siyaset yaptığını söyleyip, Kürt karşıtı paralel taife ile iş tutanlara inat, çözümsüzlük isteyenlere inat, “Çözüm, çözüm” diye sonuna kadar yürüdü; şahid ol Ya Rab!

İçimize girip, içimizi bir kurt gibi oyan, gözü dönmüş, her türlü hinliği, ihaneti sergilemekten çekinmeyen paralel çeteye karşı, gözünü karartıp, kimsenin ortaya koyamayacağı bir cesaretle karşı çıktı; şahid ol Ya Rab!

Bu ülke için, bu topraklar için, kefeni elinde, kendisini seven için de, söven için de sırf bu ülkeye sevdası uğuruna sahip çıktı; şahid ol Ya Rab!

Toprağımızın kana doyduğu terör günlerinden, yüzüne bakamadığımız yetim şehit çocuklarımıza bir yenisi daha eklenmesin diye, bu ülkede akan kan dursun diye, yılmadan yürüdü; şahid ol Ya Rab!

Bu ülkenin sınırı dışında da yaşasa, gurbette boynu bükük kalmasın diye, NSU davasının sulandıran halen damarında Nazi kanı kalmış Merkel ve çetesine karşı, oradaki vatandaşlarını da; Avrupa'daki vatandaşlarını da yalnız bırakmadı; şahid ol Ya Rab!

Asık yüzlü, nefret dolu sözlü, bu ülkenin halkına “koyun” muamelesi yapan, onlarla arasına uçurumlar koyan tüm başkanlara mukabil, yürüdüğü sokakta balkondan kendisini izleyen vatandaşına, el hareketiyle “Çayı demleyin, geliyorum…” diyen samimiyetine; şahid ol Ya Rab!

Bu ülkede, bizler bir daha güneş doğmayacak zannederken, bir daha gülmeyeceğiz zannederken, gri bulutların çöktüğü ve umudumuzu yitirdiğimiz günlerde senin yardımın ve izninle bize umut oldu; şahid ol Ya Rab!

Yolda gördüğüm, araba çarpmış köpeğe, anında sağlık ekibi gönderip, tedavisini de bana fotoğraf olarak gönderen belediyeciliği o öğretti, o ağzı dili olmayan yaralı köpeğe de yardım götürdü, ben şahidim, sen de şahid ol Ya Rab!

Bize kaset ve ahlâksız iftiralar atan çetenin, mağdur edip, iftira atıp kenara çekilip ekmeğini yediği kadıncağızı da arayıp üzüntülerini belirtti, o çakallara rağmen, orada da mertliğini gösterdi; şahid ol Ya Rab!

Tüm bunlara şahid olan, gerek bu ülke vatandaşları, gerek ülke dışındaki kardeşlerimiz de, onun çabalarına şahit oldu da, ne Kazlıçeşme'de, ne Gazze'de, Ne Tahrir'de, ne Belçika'da, ne Almanya'da onu yalnız bırakmadı, onların şahitliklerine de şahid ol Ya Rab!

Ne havuzculuğumuz kaldı, ne yalakalığımız, ne satılmışlığımız… İzzet-i nefsi, zerre onuru olmayanlar ne annemize edilmedik küfür, ne tükenmeyen tehdit bıraktı… cümlesini gördüm, Sen'in yardımınla hiçbirisine eyvallahım yok, yardımınla yolumda, senin rızan için, karşılığı madde olan hiçbir şeyle ölçülemeyecek bir sevgiyle, aciz gönlümden dökülen duâm ile, ben şahidim, sen de şahid ol Ya Rab; râzı ol Ya Rab!
#Şahid ol Ya Rab
#One minute
#Filistinli çocuklar
9 yıl önce
Şahid ol Ya Rab!
Bu başarı hepimizin
Bin Kayrevan’dan bir Kayrevan’a
Herkeste bir ‘ben’ var, bir de ‘gerçeklik’…
Yatırım grevi
Gölge oyunu...