|
Sol bek krizi

Yıllar önce, dünyaya Sol"dan bakan ve kendisi oruç tutmayan bir dostum arabasıyla beni iftara yetiştirmek için trafikte çırpınırken, normalde akması gereken sol şerit yerine en sağ şeridin daha iyi olduğunu görünce şöyle demişti: "Dostum görüyorsun işte bu ülkede trafikte bile solun önü tıkalı biz ne yapalım?" Memleket futbolunun da sol şeridi defansif anlamda fena halde tıkanmış durumda.

Beşiktaş"ta bazen Atiba, Trabzonspor"da Aykut Demir, G.Saray"da en iyi ihtimalle Riera sol bek oynuyor. Akhisar"da yılların stoperi Çağdaş… Biraz zorlasam Fenerbahçe"nin rakipleri ile arasındaki puan farkını elindeki sol bek rahatlığına bağlarım, kimse de itiraz edemez. Hal böyle olunca da Eskişehirsporlu Tarık için (ki aslında o da sol bek değil) çıkan erken kavgayı anlamak mümkün. Karabüksporlu İshak, hatta Sivassporlu Ziya da kıymete binenlerden. Türk futbolunda bir dönem göbekte oynayacak oyuncu kısırlığı vardı. Galatasaraylıların Bülent Akın"dan Trabzonsporluların Hüseyin Cimşir"den el aman çektikleri zamanlardı. Durum o halde gelmişti ki Aurelio"yu Türk vatandaşı yapıp milli takımın orta sahasını kurtarmak zorunda kalmıştık. Şimdi o bölgede bolluk bereket var çok şükür; keza kaleci açısından da sıkıntı yok. Ama sol bek bulamıyoruz. Üstelik bu kuraklık uzun yıllardan beri devam ediyor. "Beni beğenmediler ama dünyanın bir numaralı sol beki Roberto Carlos"la yerimi ancak doldurabildiler" derken haklıydı Ümit Özat. İbrahim Üzülmez"i de beğenmezdik ama şimdi sahada olsa çok takım düşünmeden sözleşme imzalar herhalde. Hani olmadı devlet işe atsa diyorum; ne bileyim okullardaki tüm solak çocuklar kursa alınsa falan…

Diğer yandan transfer resmen başlamadıysa da oyuncu ayartma dönemi fiilen başladı. Tarık Çamdal"ın istediği takımda oynayabilmesi gerektiğini haklı olarak düşünen Galatasaraylı dostlar yıllar önce İnter"e bedelsiz gitme becerisini gösteren Okan Buruk ve Emre Belözoğlu için de aynısını mı düşünmüştüler acaba? Kişisel olarak Anadolu takımlarının öne çıkardıkları oyuncularla iyi paralar kazanmasından son derece memnunum. Yerleşik düzenden kaynaklanan mevcut eşitsizliğin bir nebze aşılması demektir bu bana göre. Diyeceksiniz ki "Sırf Beşiktaş"a sattığı oyuncularla ihya olması gereken Gaziantepspor"un elektrik faturalarını bile ödemeyecek olmasını nasıl açıklarsın?" Buna da cevabım yoktur yalan yok hani. Yine eskilere dönüp ağabeylerimizden gizli dinlediğimiz rahmetli Ahmet Kaya ile cevap verebilirim belki: "Nerden baksan tutarsızlık nerden baksan ahmakça…"

10 yıl önce
Sol bek krizi
Sınavsız fakülte sekreteri olabilir miyim?
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi
İğne ve çuvaldız…
İhracatta Türkiye
Hizmet sektöründeki enflasyon işleri zorlaştırıyor!