|
Trabzonspor'u öldürün ama insanları kurtarın
Trabzonspor yenilir, fark da yiyebilir. Hatta sadece sahada değil, masada da yenilir. Başaramaz, beceremez, gücü yetmez… Trabzonspor kötü oynayabilir, kötü oynayabildiği gibi kötü yönetilebilir. Hayatın her alanında insanın ve insan topluluklarının başına gelenler Trabzonspor'un da başına gelir, geldi; bundan sonra da gelecek…

Ama Trabzonspor başkanı yalan söylemez. Milletin gözünün içine baka baka yalan söyleyemez. Trabzonspor Başkanı'nın “maç sattı” iması yaptığı adam ertesi sene aynı başkanın yönetiminde sahaya kaptan çıkmaz, çıkamaz. Trabzonsporlu futbolcular birbirleriyle kavga edebilir ama bu mesele 3 hafta ortalıkta dedikodu malzemesi olamaz. Trabzonspor Başkanı ucuz sloganlar atıp camiasını futbol kamuoyu nezdinde alay konusu yapmaz, yapamaz… Trabzonspor Başkanı uzun yıllar o koltukta oturmak isteyebilir. Ama bunun için “hukuk şikesi” yapmaz. “Trabzonspor'un ali menfaatleri için yaptım" derse, İstinye'dekiler hatta Ankara'dakiler “Türk futbolunun ali menfaatleri için…” derler ve haklı da olurlar.

“Bizim Trabzonsporluluğumuzu kimse sorgulayamaz!” Vallahi 3 senedir olup bitenlerden sonra, dünyanın her yerinde sayıları az ya da çok Trabzonsporlular, eşlerine, çocuklarına göstermedikleri tahammülü size göstermişken, geçtim takımı, kulübün itibarı yerle birken; geçtim bugünleri hatta yarınları, siz camianın geçmişinin canına okurken, hala orada daha fazla kalabilmek adına katakulli peşindeyseniz, Trabzonsporluluğunuzu bilmem ama vicdanınızı bal gibi sorgularlar.

Öte yandan bütün bu olup bitenler taraftarları için bir kanser sebebi haline gelen Trabzonspor'u iyice bitirip gömme amacı ise bunu bile bir "iyi niyet" gösterisi kabul edebiliriz. Trabzonspor köyde, şehirde, gurbette, yurt dışındaki samimi taraftarlarına acı veriyor ve onları bu acıdan kurtarmak için kulübü "gömelim" diyorsanız, eyvallah; devam edin, seçilin, kazanın ve bitirin kulübü.

Bazı kanser türlerinin en iyi tedavisi ölmektir; iyi bilirim...
#Trabzonspor
#Trabzonsporlu futbolcular
#Türk futbolu
8 yıl önce
Trabzonspor'u öldürün ama insanları kurtarın
Doku uyuşmazlığı
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit