|
Aksiyona hazır mıyız?

Süper Lig’e verilen milli ara tatsız geçti. Orayı hatırlayıp tekrar moralimizi bozmayalım. Dönüş, çok güzel bir haftayla oluyor. Başta Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi olmak üzere çok güzel maçlar bizi bekliyor. Bu hafta, derbinin dışında Kaysersipor-Trabzonspor ve Adana Demirspor-Galatasaray maçları da çok şey vadediyor.

Derbide, iki hocanın ve iki takımın tarzı bize bol gol imajı veriyor. Savunmaların öne çıktığı, başlangıçta adeta Amerikan futbolu dizilişini anımsatan bir görüntü bekliyorum. Ersin ve Altay, rakip forvetlerle çokça yüz yüze kalır. Beşiktaş, Vodafone Park açıldığından beri lig maçlarında henüz kaybetmedi. N'Koudou’nun yokluğunu Beşiktaş için problem edeceğimi düşünmezdim. Bu maç tam da onun tarzına uygundu. Ancak istikrarsız serüveni nedeniyle zaten Beşiktaş, transfer dönemini son günlerinde oraya bir takviye yaptı. Tam da bugünler için. Redmond ve Ghezzal’ın da idman eksikleri var. Hal böyleyken, Ben olsam Valerien İsmael’in yerinde sol önde Cenk Tosun’u ilk 11’de başlatırım. Hem performansı hem de tecrübesi maçın gidişatına etki edecektir. Bu maçlar önemli ölçüde tecrübe işidir. Jesus’un önde ve agresif futboldan vazgeçeceğini düşünmüyorum. Maç, bize bol gol vadediyor. Ben, Beşiktaş’ın iç sahada derbilerdeki namağlup serüveninin bu maçtan sonra da devam edeceğini düşünüyorum.

KAYSERİ’DE KIRAN KIRANA

Henüz istenilen ritmi bulamayan Trabzonspor, skorlar anlamında çok dengesiz bir rakiple oynayacak. Kayserispor’un henüz beraberliği yok. Riskli oyunu seviyorlar. 4 galibiyet 3 mağlubiyetle yola devam ediyorlar. Lige verilen ara nasıl etkiledi göreceğiz ancak bıraktıklarında formdalardı. Bu sezon içeride oynadıkları 3 maçı da kazandılar. Trabzonspor ise, Antalyaspor ve Adana Demirspor gibi iki deplasman sıkıntısı yaşadı. Geçen sezon iyi oynamadığı maçlardan 3 puan çıkarmasını biliyordu bordo-mavililer. Bu sezon hem takımın dinamikleri oturmuş değil hem de rakipler daha dişli. Dolayısıyla, “Ben bu ligin şampiyonuyum” demek istiyorsa, Kayserispor’u alt etmesi gerekecek. Hiç kolay değil.

EN ZOR DEPLASMAN

Adana Demirspor-Galatasaray maçı, bize adeta şölen vadediyor. Stadın ambiyansı, pankartlar, kamera açıları vs. futbola dair bütün güzellikleri ortaya koyuyor. Montella, geçen sene yakaladığı havayı, bu sene takımıyla daha da yukarı taşıdı. Adana, 4 büyükler dışında ülkedeki en zor deplasman konumuna geldi. Oradan çıkmak zor. Galatasaray, çok çetrefilli bir fikstür ve maçlardan düşe kalka çıkmasını bildi. Oyunların son bölümleri, sarı-kırmızılıları zirveye ortak etti. Ancak bu kez karşısında, şimdiye kadar oynadıklarından daha dişli bir rakip var. Bol gollü ve aksiyonlu bir maça hazır olalım...

#Süper Lig
#Beşiktaş
#Fenerbahçe
#Galatasaray
#Trabzonspor
#Adana Demirspor
#Kayserispor
1 yıl önce
Aksiyona hazır mıyız?
Assange nereye koşuyor?
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…