|
Golcü vezir ya da rezil eder

Süper Lig’de 2022-2023 sezonu bütün futbol camiası için hayırlı uğurlu olsun. 2 aydır futbol gündemini belirleyen transfer serüveni, maçların başlaması ile birlikte arka plana düşecek mi göreceğiz. Ancak bunu biraz da skorlar belirleyecek. Lige iyi giremeyen takımların yöneticilerini yaz transfer döneminin bitiş tarihi olan 8 Eylül’e kadar yoğun bir baskı bekliyor. Halledilemeyen mevkiler ise sezon boyunca yönetimlerin başına kakılacak gibi duruyor. Büyük takımlarda golcü neredeyse her şeydir. Hedefine yürürken bu işin lokomotifi olan golcünün seni götürdüğü yere kadar gidebiliyorsun. Son sezonda Beşiktaş; Batshuayi ile, Fenerbahçe ise Serdar Dursun ve Berisha ile nereye kadar gidilebilirse oraya kadar gidebildi. Galatasaray ise 4 iyi hücumcusunu (Diagne, Muhammed, Halil, Gomis) teknik direktörlerin kararsızlığı ve sakatlıklar nedeniyle denkleme bir türlü sokamadı. Dolayısıyla Cornelius ve Djaniny performansı, Nwakeme ve Visca’nın oyunlarını anlamlı hale getirince, Trabzonspor şampiyonluğu kazandı.

YANINDAKİLERE DEĞER KATAR

Mesela Beşiktaş’ta Ghezzal’ın etkili oyunu Batshuayi performansı nedeniyle anlam kazanamadı. Bir önceki sezon Aboubakar’la 18 asiste ulaşan Ghezzal, bir sonraki sezon Batshuayi ile 7 asistte kaldı. Yani golcü sadece oynamaz, aynı zamanda oynatır. Kendi değerini ortaya koyduğu gibi, etrafında oynayan futbolcuların da değerini yukarı çeker.

Yeni sezona girerken, Galatasaray ve Beşiktaş golcüsünü buldu. Seferovic de, Weghorts da büyük takımların şampiyonluk hedefinde o mevkilere koyacağı isimler. Beşiktaş bunun yanına Cenk Tosun’u da ekledi. Trabzonspor zaten iyi ve işini gören golcülere sahip. Peki ya Fenerbahçe? 2 sezondur ille de golcü diye bağıran bir takım var. Fenerbahçe demek, kalburüstü bir golcü demektir. Mehmet Ayan’ın tabiriyle kültürel 9 numarasız Fenerbahçe olmaz, olmuyor. Hal böyleyeken ve sezon başında belki de ilk transfer edilecek oyuncu golcü iken, bu işin en sona bırakılmasını benim aklım almıyor.

AHMET ÖZHAN’DAN SPOR SERVİSİNE

Fenerbahçe taraftarının da aklı fikri direkt golcüde. Geçen hafta bir yayın çıkışında yan stüdyonun kapısında Türk Sanat Müziği’nin önemli isimlerinden Ahmet Özhan’ı gördüm. Yaklaşıp selam vereyim derken, kendisi direkt söze girdi ve “Fenerbahçe’nin golcüsü ne zaman gelecek” dedi. Takıma da futbola da oldukça hakim, Hem şaşırdım, hem hoşuma gitti. Ahmet Bey iyi bir Fenerbahçeli. Takımın net ihtiyacının iyi bir golcü olduğunu görüyor. Yine geçenlerde spor servisinde Fenerbahçeli arkadaşlar aralarında konuşuyor. Konu; Fenerbahçe, Suarez’i alır mı? Birisi “Gerek yok ya bence” dedi, daha sözü bitmeden bilgisayarda işini yapan diğer Fenerbahçeli arkasını dönerek yüksek sesle “Nasıl gerek yok, bıktık ya!” diye bağırdı. Öyle dolmuş ki gerçekten, sonra kendisi de herkesle beraber gülmeye başladı. Emin olun sokakta gördüğümüz Fenerbahçeli taraftarların da gündemi bu. Elbette Fenerbahçe, Suarez’i almalı demiyorum, ben burada farklı örneklerle Fenerbahçe taraftarının golcü konusundaki beklentisini anlatmaya çalıştım. İyi golcü; büyük takım için her şeydir. Hatta olmazsa olmazdır. Şayet Fenerbahçe, golcüsünü daha erken getirmiş olsaydı, ilk Dinamo Kiev maçını 2-0 kazanır, rövanşta da devreye 2-0 önde girerdi. İyi bir takım kuran sarı-lacivertlilerin, bu kadronun anlam kazanması için ileri uca tartışmaya kapalı bir golcü transfer etmesi ihtiyacın da ötesindedir.

#Süper Lig
#Fenerbahçe
#Galatasaray
#Beşiktaş
2 yıl önce
Golcü vezir ya da rezil eder
DEM Parti’de Kürtlerin isyanı
Korona verileri ile ilgili tartışmalar nereden kaynaklanıyor?
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm