|
Gurur duyarken mahcup olmak

Türk sporu, birçok branşta Avrupa ve dünya şampiyonluklarıyla tarihi bir hafta yaşadı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutlandığı haftada basketboldan voleybola, bokstan tekvandoya, kürekten ampute futboluna kadar Türkiye büyük başarılara imza attı. Basketbolda Anadolu Efes, Türk halkını sevince boğdu. Lacivert-beyazlılar üst üste 2. kez Avrupa şampiyonu oldu.

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi’nde, Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en büyük kupayı 5. kez müzesine götürme başarısı gösterdi.

Kadın milli boksörler, geride kalan haftada yumruklarıyla dünya şampiyonluklarına uzandı.

İstanbul’da düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda milli sporcular 5 altın, 2 bronz madalyayla tarihe geçti. Bu madalyalarla Kadın Milli Boks Takımı, dünya şampiyonu oldu.

Türkiye, İngiltere’de düzenlenen Avrupa Tekvando ve Para Tekvando Şampiyonası’nda Avrupa şampiyonu oldu. Milli tekvandocular

5 altın, 2 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 11 madalyayla, milli para tekvandocular ise 4 altın, 3 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplam 8 madalya takım halinde Avrupa’nın zirvesine çıktı.

Etimesgut Belediye Ampute Spor Kulübü, Polonya’da düzenlenen Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi’nde kupaya uzanmayı başardı.

İtalya’da hafta sonu düzenlenen Avrupa Gençler Kürek Şampiyonası’nda milli sporculardan iki Avrupa şampiyonluğu geldi.

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından Fransa’da gerçekleştirilen Dünya Okul Sporları Olimpiyatları’nda Türkiye, 25’i altın, 25’i gümüş, 42’si bronz olmak üzere 92 madalyayla oyunları bitirdi.

Liste o kadar uzun ve gurur verici ki neredeyse üstüne iki kelam etmeye yer kalmayacak. Önceki gün TVNet’te yaptığımız 4x4 Futbol programında, bu başarıları ilk yarım saat konuştuktan sonra futbol gündemine geçtik. Program arkadaşım Erdal Hoş, “Futbol bizi mahcup ediyor” dedi. Gerçekten öyle. Spor medyası olarak yüzde 90 futbol odaklıyız. Bu sosyolojinin ve popülaritenin getirdiği bir durum. En çok konuşulan ama en az başarılı olan branş futbol oysa. Diğer branşlar sahada, salonda, parkede, minderde konuşuyor. Futbol ailesi ise saha hariç her yerde konuşuyor. Futbolu yönetenlerin asıl görevi sahada konuşacak bir organizasyon sağlamakken, maşallah hep sahanın dışında konuşuyorlar. Bütçe desen yüzde 90 futbolda, imkan desen yüzde 90 futbolda, ilgi, seyirci, medya, destek yüzde 90 futbolda. Ancak diğer yüzde 10, yüzde 90’dan büyük olduğunu bize sahada gösteriyor. Biz, sürekli futbol konuşan spor medyası olarak tabii ki mahcup oluyoruz ama asıl bu tabloya bakıp mahcup olması gerekenler futbolu yönettiğini zannedenler. Sağlanan bunca imkana rağmen, bitmeyen taleplerini bir kenara bırakıp, oturup yüzde 10’un yüzde 90’dan nasıl daha büyük olabildiği üzerine kafa yormalılar. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz!

#VakıfBank
#19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
#CEV Şampiyonlar Ligi
2 yıl önce
Gurur duyarken mahcup olmak
Kara dinlilerle milletin savaşı
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…