|
Top Okan Buruk’ta

Galatasaray’da transferler arka arakaya açıklanıyor. Henüz ideal 11’ini sahaya süremeden, Antalyaspor deplasmanında çok iyi olmayan bir oyunla da olsa lige kazanarak giren sarı-kırmızılılar, iyi bir hava yakalamış durumda. Geçen sezonu ibralar, seçimler, asliye mahkemeleri, Riva, Florya ekseninde geçirip, futbolu adeta unutan camiada, bu sezon olması gerektiği gibi bütün odak yeşil zemine döndü. Başkan Dursun Özbek, seçildiğinde işinin çok zor olduğu mali açıdan zor günlerle karşılaşacağı, yeni bir takım kurması gerektiği gün gibi ortadaydı. Yani top bütünüyle Dursun Özbek’te idi. Başkan, bir önceki döneminde olduğu gibi, görkemli transferler yaparak Galatasaray camiasını adeta yeniden havaya soktu. Teknik Direktör Okan Buruk’un, bu transferlerle eli güçlense de psikolojik olarak daha zor bir dönemin içine girdi. Kurulan bu kadrodan beklentiler oldukça yüksek. Dursun Özbek, adeta savunmadan topla çıkarak orta sahayı geçti, rakip savunmaları ekarte etti, kaleciyi çalımladı ve Okan Buruk’a asist yaparak “Al da at hocam” dedi. Top artık, net olarak Okan Buruk’ta. Daha önce 2 kupa ile rüştünü ispatlayan Buruk, ilk defa büyük camiada, çok iyi kadro ile büyük beklentileri karşılamakla muhatap. Buradan iyi bir kadro dinamiği çıkartabilirse, Avrupa serüveninin olmadığı yerde, tek kulvarla yarışta net olarak önde olurlar.

BEŞİKTAŞ’A ORGANİZATÖR LAZIM

Beşiktaş, Kayserispor maçında son dakikada da olsa kazanmasını bildi. 90 dakika oyunun içinde kalmak fizik açıdan takdir edilecek bir durumdu. Ancak, maçın büyük bölümünde organize olamamak, özellikle orta saha ile hücum hattı arasındaki kopukluk dikkat çekti. Bu sezon Rıdvan ve Emirhan gibi, direkt 11’de oynayacak iki iyi yerli oyuncusunu satan siyah-beyazlılar birinin yerini yabancı ile doldurdu, diğer bölgeye de yine yabancı bir isim bakıyor. Gelen isimlerin aynı etkiyi yapıp yapmayacağı konusunun ötesinde yerli kuralı da teknik heyetin elini zorlayacak. Kulübenin durumu da tatmin edici görünmüyor. Özetle sahaya 4 iyi oyuncu aldığınızda iyi kadro kurmuş olmuyorsunuz, iyi kadro sahanın dışında kulübede de hamle gücü olması demektir. Teknik direktör Valerien İsmael, Kayserispor maçında ancak 2 değişiklik yapabildi. Bu durum uzun lig maratonunda Beşiktaş’ı yarışta zora sokacaktır.

REZERV LİG

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin davetiyle, kendisiyle Riva’da yeni sezona dair sohbet etme imkanı bulduk. Rezerv Lig konusu açıldığında, kulüplerin en başta böyle bir talebinin olduğunu daha sonra çoğunun bundan vazgeçtiğini dile getirdi. Ancak başkan bu konuda kararlıydı ve Rezerv Lig başladı. Lakin organizasyona dair soru işaretleri çokça var. Maçlar kulüplerin tesislerinde oynanıyor. Detaylı bir konu, ancak ben maçların oynanacağı yerlere dair bir öneride bulunayım; Eskiden A takımlardan önce PAF takımlar stadyumlarda maç yapar, bu da tribündeki insanların hem vakit geçirmesine hem de iki maçı bir arada izlemesine neden olurdu. Orada göz önüne çıkan bir çok genç oyuncu fark edilirdi. Şimdi zeminlerin bozulduğu bahanesiyle maçlar statlarda oynanmıyor. Şehirlerin ortasında milyon Euro’lar harcanarak yapılan stadyumların sadece ayda 2 gün A takım maçları için kullanılması ne kadar doğru. O hafta kadroya giremeyecek oyuncuların, gençlerle harmanlanarak, Süper Lig maçlarından birkaç saat önce maça çıkmaları çok daha ilgi çeker gibi duruyor.

Dünya Göçebe Oyunları Türkiye’de yapılacak

Bu yıl dördüncüsü 29 Eylül-2 Ekim’de Türkiye’nin ev sahipliğinde İznik’te gerçekleştirilecek Dünya Göçebe Oyunları’nın hazırlıkları devam ediyor. Geleneksel sporların olimpiyatı olarak adlandırılan Dünya Göçebe Oyunları’na 102 ülkeden 3 bini aşkın sporcunun katılması beklenirken, organizasyonda 40’tan fazla branşta müsabakalar düzenlenecek.

Genç basketbolcular son 16 turuna çıktı: 63-60

18 Yaş Altı Kızlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye, son grup maçında İtalya’yı 63-60 yendi. Yunanistan’ın Girit adasında düzenlenen şampiyonada A Grubu’nda yer alan milliler, üçüncü maçında İtalya’ya fırsat tanımadı. Grubu iki galibiyet ve bir yenilgiyle ikinci sırada tamamlayan Türkiye, son 16 turuna yükseldi. Milliler, bu turdaki maçına yarın çıkacak.

Dev Adamların İtalya kampı sona erdi

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri’nde mücadele eden ve FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’na katılacak A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın İtalya kampı tamamlandı. Bormio kentindeki kampı dün tamamlayan milliler, bugün yurda dönecek. FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri 2.turunda I Grubu’nda bulunan ay-yıldızlılar, 25 Ağustos’ta deplasmanda Letonya ve 28 Ağustos’ta sahasında Sırbistan ile karşılaşacak.


#Galatsaray
#Beşiktaş
2 yıl önce
Top Okan Buruk’ta
İyi Parti’nin HDP ve dokunulmazlıklarla sınavı
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!