|
Ne iş yaparsın Oğuzhan?

Beşiktaş’ın tarihi, böyle fırsat haftalarını elinin tersiyle ittiği maçların örnekleriyle doludur. Ligde geriden geliyorsan, zirvedekinin puan kaybetmesini beklersin. Lider kaybetmişken, sen kazanamazsan o arayı nasıl kapatacaksın? Rakibin puan kaybettiğinde sen de kaybedersen o koltuk nasıl yer değiştirecek? Takım bunun bilincinde mi, yoksa “Benim işim öyle ya da böyle 90 dakikayı oynayıp evime gitmek” mi diyorlar? Beşiktaş takımı bu sezon son 4 yıldan daha sorumsuz, daha vurdumduymaz, daha az konsantre? Bunun sebeplerini hoca neden bulup çare üretemiyor? Takım üzerindeki otoritesiyle bilinen Şenol Hoca bunu kayıp mı etti?

Göztepe ilk yarıda oyunu kendi sahasında kabul etmiş. Gelmeye niyeti yok. Geldiğinde de Beşiktaş, ilk yarıda savunmada iyi oynuyor. Roco gelen topları karşılıyor. Penaltıda rakibini zorluyor, katkı yapıyor. Penaltı kaçar, tamam da, o topa daha kaliteli vuruş yapacak oyuncuları var Beşiktaş’ın. Vagner Love, kariyeri boyunca neredeyse bütün penaltıları gole çevirmiş. Babel topa çok iyi vuran bir adam. Hal böyleyken, son 2 penaltısını atamamış, kırılgan bir Oğuzhan’ın topun başına geçmesi nedendir? Görsem soracağım; Sen ne iş yaparsın Oğuzhan? Şut yok, ikili mücadele yok, kuvvet yok, kademe yok, pres yok, gol yok, asist yok, bari penaltıyı gole çevir. Bu kulüp sana daha yeni 4 yıllık sözleşme vermiş. 8 milyon Euro garanti paraya imza atmışsın. Son 6 sezonda 1 sezon top oynadın. Geri kalan yıllar komple ziyan. Takım arkadaşların da formsuz ama sen bu takımın 10 numarasısın, sen bu takımın kaptanısın. Her zaman 2 depar fazla atacaksın. Tolgay’ın da iyi oynadığı maçlarda, fazla rahatlık nedeniyle kaptırdığı toplarda kaçıncı yenilen gol bu?

Bir başka problem ise savunma zafiyetine bir türlü çare bulunamaması. Beşiktaş, bu sezon sadece içerideki Kayserispor maçında gol yememiş. Yani dün “Pepe-Vida yoktu da goller ondan yendi” denecek bir durum yok. Kanat bekleri, hem pas hatalarıyla hem de yerlerini kaybedip rakibe orta yaptırmalarıyla meşhur oldu bu sezon. Atiba’nın dönmesi dahi savunma sorununu çözemedi.

Gelelim son 4 deplasmana. Beşiktaş, 4 deplasmandır kazanamıyor. Üçünde berabere kaldı. Hep öne geçtiği maçlarda skoru koruyamadı ve arttıramadı. Nitekim hep golü yedi ve sahada hep puan bıraktı. Beşiktaş, geçen sezon şampiyonluğu ilk yarıda kaybettiği maçlarla elinden kaçırdı. “Sonra telafi ederim” diyorsun ama edemiyorsun. Oyuncular oynamıyor, hoca eski heyecanını aratıyor, Yönetimde ise garip bir rahatlık var! Bu şekilde nasıl şampiyon olacaksın peki? Birisi anlatsın, biz de ikna olalım!

#Beşiktaş
#Oğuzhan Özyakup
5 yıl önce
Ne iş yaparsın Oğuzhan?
Siz Bahattin Yıldız"ın ellerini görmüş müydünüz?
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!