|
Aziz başkandan cevap geldi

Ben kızıma şimdi ne cevap vereyim sayın Aziz Yıldırım başlıklı dünkü yazımı anımsayacaksınız. Okumayanlar için hatırlatayım, 7 yaşındaki kızım Dilara''yı G.Saraylı ve Beşiktaşlı yakınlarımın etki alanından kurtarmak için Fenerbahçeli yapma çalışmalarına başlamıştım. Bu sezonki başarısızlık sonrası o da bana “Baba ben takım tutmasam olmaz mı? Demişti.

Ne demiştik! Cevabı Başkan Aziz Yıldırım verecek. İşte o cevap dün geldi.

Cevabı yazacağım önce Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırm''ın tekrar adaylığını açıkladığı toplantıdan izlenimlerimi aktarayım. Aziz başkanı çok üzgün gördüm, sanki hayatından yılları kaybetmiş gibi ama enerjisinden hiç bir şey eksilmemiş. Aziz başkan konuşmasını yaparken gözlerim Nihat Özdemir, Ali Koç, Mahmut Uslu, Murat Özaydınlı, ve Şekip Mostoroğlu''na takıldı. Onların üzüntüsü de kelimelerle anlatılacak gibi değil. Aslında mutlu olmalıydılar çünkü çok sevdikleri Fenerbahçe''ye hizmet etmek için taşın altına tekrar el koyma kararı almışlardı. Kaçan şampiyonluk, başarısız Avrupa serüveni ve son olarak kupa da gelen hezimet sonrası en çok üzülen, kahrolan Fenerbahçeliler sıralamasını yap deseler tartışmasız ilk sırayı Fenerbahçe başkanı ve yöneticileri alır.

Ali Koç''un Fenerbahçe''nin kurumsal bir yapıya kavuşmasında Aziz başkan ve diğer yönetici arkadaşlarıyla birlikte çok emeği var. O da 3 yaşındaki biricik kızı Sadberk Leyla''yı Ankaragücü maçına getirmiş. Belli ki Beşiktaşlı babası Rahmi bey''den ve tabii yine Beşiktaşlı ağabeyi Ömer beyin Sadberk Leyla''yı Beşiktaşlı yapmasından çekiniyor. Fenerbahçe bu maçı kaybetti, Sadberk Leyla''nın ilgisi yenilgiden ziyade daha çok bayraklar, canlı renkler, oyunlar, balonlar ve tezahüratlardaymış. Ali Koç şanslı! Neden derseniz. Bunun cevabı Aziz Yıldırım''ın kızım Dilara''yla birlikte milyonlarca Fenerbahçeli taraftara verdiği mesajlarda gizli. Gelelim o zaman cevaba.

Bütün Fenerbahçeli çocukları kucaklıyorum. Onlardan hiç endişe ve merak etmemelerini istiyorum. Her şey çok güzel olacak. Birlikte çok bayramlar yaşayacağız. Bu sene şampiyonlar ligi''nden uzak kaldığımız son sene olacak. Yeniden seçilirsek, üç yıllık dönemi şampiyon olarak tamamlayacağımızın sözünü veriyorum. Futbolda köklü bir revizyona gireceğiz. Savaşan Fenerbahçe ruhunu geri getireceğiz. (Savaş kelimesine itiraz gelince bu mesaj ''Saha içinde rakiplerini öpen bir Fenerbahçe''ye çevrildi).

Başkan ve yöneticiler çok üzgündü ama hizmet için istek, arzu, hırs ve enerjileri tavan yapmıştı. Benim çıkardığım sonuç Aragones dede üç hafta sonra gidiyor. Dünya yıldızları yine Türkiye''de sadece Fenerbahçe formasıyla izlenecek. Ben açıkçası tuttuğum takım adına yeniden heyecanlandım, umutlandım. Kızım Dilara''ya gelince o takım tutmama konusunda ısrarlı, onda stres yapıyormuş. Olsun benim de Ali Koç''un da çocuklarımızı Fenerbahçeli yapmak için önümüzde umutla dolu bir sezon var, tıpkı zaferlerle dolu geçmişimiz gibi. Fenerbahçe 232 milyon dolar bütçesiyle Avrupa devleri arasına girdi. Yatırımlar sürüyor, elbette Fenerbahçe de dev bütçesiyle tesadüf olmayan Avrupa şampiyonlukları kazanacaktır.

Bu arada eski yöneticilerden Şadan Kalkavan''da “Ben de adayım. Yıldırım''dan hesap sormaya geliyorum” demiş. Keşke Fenerbahçe''ye daha iyi hizmet etmeye geliyorum deseydi. Önümüzdeki hafta yapılacak olan Fenerbahçe kongresi çok renkli geçecek. Şimdiden bütün Fenerbahçeliler''e hayırlı olsun.

15 yıl önce
Aziz başkandan cevap geldi
Bereket
Azınlığın zenginliği ile 1 Mayıs'ın yoksulluğu
Tadımlık hile
Öğrenci hareketleri: İsrail’e karşı ama düzene karşı mı?
Netanyahu’ya tutuklama tehdidi ve Amerika’nın uluslararası itibarı