|
Burası Cenevre mi Portekiz mi?

Milli Takımımız''dan dört gün sonra biz de Cenevre''ye ayak bastık havalimanından Cenevre''de kalacağımız Vieille Ville''e (eskişehir) hareket ettiğimizde ilk dikkatimizi çeken evlerin camlarına ve balkonlarına asılan ülke bayrakları oldu. Sıkı durun en çok hangi ülkenin bayrağı var, Portekiz. Şimdi önceki gün Portekiz milli takımının antrenmanını neden 12 bin kişi izledi anladınız mı. Hemen anlatayım. İsviçre''de İtalyanlardan sonra en çok nüfusa sahip olan Portekizliler.

Bu yüzden her yerde her binada Portekiz bayrağı görmeniz mümkün. Peki hiç Türk bayrağı gördünüz mü diye sorarsanız. Portekiz bayraklarına göre oran binde bir.

Onu da araştırdım. Burada bizi karşılayan dostlarımız bunu şöyle açıkladı. Şampiyonaya katılan tek müslüman ülke Türkiye. Buradaki güvenlik güçleri. Provokasyon ve olası terör olayları için son derece sıkı güvenlik önlemleri almış. Cenevre''de yaşayan Türkler de bu durumdan çok rahatsız. Zaten İsviçre''de yaşayan yabancılar sıralamasında İtalyan, Portekiz, İspanyol sonra Türkler geliyor.

Sanırım bu durum maç günü diğer ülkelerden ve tabiki Türkiye''den gelecek taraftarlarımızla lehimize dönüşecek. Bize göre sakin bir şehir olan Cenevre tarihinin en renkli günlerini yaşayacak.

Maçlar için akreditasyon işlemlerimiz için Stade de Geneve''e gittik. Sanırsınız ki Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı. Ama küçüğü. Stadın her köşesinde ve çevresinde Türkler, Türk gazetecileri görünce kendimizi sanki Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı''na geldik gibi hissettik.

Meslektaşlarımızın birbirine yardımcı olmak için gayretleri ise görülmeye değerdi. Bu durum havalimanından itibaren insanı en çok mutlu eden unsurdu. Daha önce gelenler bizi karşılarken bir anlamda hasret giderdi. Bizde yabancılık çekmedik. Onların canlı izlenimlerini dinledik ve ardından Milli Takım''ın kaldığı Le Reserve otelinin çevresinde keşif yaptık. Yeşillikler içinde bir otel. İdarecilerimiz özelikle bu oteli istemiş ve UEFA''da kabul etmiş. Gölle otel arasında yalnızca bir cadde var ve alttan bir tünelle göl kenarına çıkılıp gezinti yapılabiliniyor. Sabah otelde yapılan antrenmanlar sonrası dinlenmeye çekilen millilerimiz öğleden sonra burada bol bol yürüyüş yapıyormuş.

Akşam antrenmanları otele 15 km uzaklıkta Nyon''da yapan millilerimiz tam dört gündür taktik çalışmalarını sürdürüyor. Ama biz şansızdık. Çünkü antrenmanlar basına kapalıydı. Maçtan bir gün önce son antrenman izlenimleri ve Portekiz analizimizi de yarın yapacağız.

16 years ago
Burası Cenevre mi Portekiz mi?
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler
“Görüntülere kazak ören aldatılmış büyükanneler” Türkiye’si...
Meselemiz “hesapsızlık”
Amerikan sponsorluğunda İsrail-Suudi normalleşmesi
Faz-2: Washington’un bölme operasyonuna Ankara yanıtı