|
Hesabı kestik üstü kalsın!

Ohhhh be dünya varmış! Neydi o haftalardır çektiğimiz sıkıntı. A milli takım üzerine gerilim. Geç de olsa Avrupa şampiyonasına gitme biletini cebimize kaymak bize ilaç gibi geldi.

Milli Takımımızın hastalıklarından en önemlisi duran toplar olduğunu sağır sultan bile öğrenmişti. Maç öncesi de duran toplar konusunda hem oteritelerin, hem de Teknik Direktör Fatih Terim''in önemli uyarıları oldu. Ama ne talihsizliktir ki daha maçın başında yarı alanımızdaki taç atışı ''tehlike kapıda'' sinyali verdi. Ardından taç atışından gelen ikinci top ilk aşırtma ile Hagen hesabına jeneriklik bir gol oldu. Milliler soğuktan mı aşırı motivasyon ya da gerilimden mi bilinmez bir türlü kendi oyununu sahaya yansıtamıyordu. Golün şaşkınlığını üzerimizden henüz atmışken bu kez kornerden gelen topu Aurelio kafasıyla çizgiden çıkardı, bana göre maç da bu şansla lehimize döndü.

Toparlanan millilerimiz daha az hata yapmaya başladı. Emre''nin müthiş gayreti ve üretkenliği devreye girince işin rengi de değişti. İbrahim Kaş''ın sakatlığına üzüldük ama yerine giren Gökhan işini tam anlamıyla yerine getirdi. Semih uzun boylu Norveç defansı arasında sıkışınca gol için orta sahanın devreye girmesi gerekiyordu. Aralara atılan top Norveç defansından geri dönüyordu.

27. dakikada Gökhan''ın güzel ortasına maçın hırslı adamı Nihat hamle yaptı ama bize golü atan Hagen koluyla topu Nihat''tan adeta çalarken Alman hakem Markus Merk penaltımızı yemiş oldu.

Norveç defansı bir türlü kalesinin önünden açılmayınca sahanın yıldızı Emre öyle bir şut çekti ki kaleci Opdal''ın yapacağı birşey yoktu, sadece topa atlamakla yetindi.

Beraberlikten sonra devreye kadar oyunun temposunu biz ayarladık. İkinci yarıya daha inaçlı çıkan Millilerimizi yine yaşadığımız bir tehlike kendine getirdi. Volkan''ın karşı karşıya Carew''in ayağından aldığı top adeta oyuncuları ateşledi. Gökhan''ın pasında o dakikaya kadar yerinde hiç durmayan Nihat tıpkı Emre gibi şutladı ve Milli takımı öne geçirdi.

Semih''in yerine oyuna giren Yusuf oyuna renk getirdi. Emre ve Servet en korkulan noktamızdı ama en az hatayla alkış aldı. Bu maçta her zamankinden daha çok koştuk, pres yaptık alan daraltık en önemlisi ayağa oynadık. Öne geçtiğimizde kalesinden uzaklaşan Norveç''e sıkıntılı anlar yaşattık.

Fatih hocanın basın toplantısında “Mhyre oynamayacak üzgün müsünüz? diye soran Norveçli meslektaşlarımız, istediklerinde Türk oyuncularının iğne deliğinden top geçirdiğini görmüş oldu.

Eşeği kaybettik, sonra yeniden bulup, sevindik. Siz yok musunuz siz. Heyecanı seviyoruz ama bu kadarını yürek kaldırmıyor! Hiç hesapta olmayan Norveç''i bile ne kadar çok havaya soktuk. Sıfırın altındaki havada bile stat tıklım tıklımdı. İsviçre-Avusturya''nın ortaklaşa düzenlediği Avrupa Şampiyonası''na şimdi biletlerimizi okeyletebiliriz. Sizi hep böyle görmek istiyoruz...

16 yıl önce
Hesabı kestik üstü kalsın!
Bir Başka Mesele: Sistemi psikiyatr ve psikologlar bozdu
Niçin Diyanet
Bi şey yapmalı!
Hayallerin ötesinde yaşanan bir zaman dilimi
Zengin millet fakir devlet